|

Amra Babic Bilecik'te

Geçen yıl ekim ayında seçilen, Avrupa'nın ilk başörtülü belediye başkanı, Bosna Hersek'in Visoko Belediye Başkanı Babic başkanlığındaki heyet Bilecik'te ziyaretlerde bulundu.

Aa
00:00 - 6/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 16:20 - 6/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Amra Babic Bilecik'te
Amra Babic Bilecik'te

"Avrupa'nın ilk başörtülü belediye başkanı", Bosna Hersek'in Visoko Belediye Başkanı Amra Babic'in de bulunduğu, yerel yöneticilerden oluşan 54 kişilik heyet, Bilecik'e geldi.

İlk olarak Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı makamında ziyaret eden Babic, Türkiye'deki kentlerle tarihi ve kültürel bağlantıların yanı sıra ekonomik ve siyasi bağlantılar kurmayı amaçladıklarını belirtti.

Babic'e, Yağcı tarafından Osmanlı tuğrası armalı plaket ile çiçek verildi. Babic de Yağcı'ya, Visoko Belediyesinin armasından oluşan plaket ve bir fotoğraf tablosu hediye etti.

Şeyh Edebali Türbesi'nde dua

AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Babic ve beraberindekiler, İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve partinin diğer yöneticileriyle görüştü. Babic, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkınmasına liderlik yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendileri için çok büyük bir örnek olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin kalkınmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Babic, şöyle konuştu:

"AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti'ne aydınlık getirdi. Bunu bütün dünya görüyor. Sizi tebrik ediyorum. Tüm dünyada ekonomik kriz olduğu halde Türkiye, ekonomik kalkınmasını sürdürüyor.

Ülkemizde AK Parti'yi örnek alarak siyaset ve devlet yönetimi yapıyoruz. Visoko'ya gelişiniz ve bizim Bilecik'e gelişimiz tesadüf değildir. Bundan sonra da iki devlet bu birlikteliği ilelebet sürdürecektir. Allah, doğru yoldan ayırmasın ve hiçbirimizi mahcup etmesin."

Konuk heyet, Şeyh Edebali Türbesi'nde dua ettikten sonra kentten ayrıldı.

11 yıl önce