|

Anel Elektrik'te arz fiyaskosu

Bir Anel klasiği olan tahtadan halka arz yöntemi bu kez ters tepti. Anel Elektrik'in satışında “hesap hatası” yapılınca arzın iptali için SPK'ya başvuruda bulunuldu. Başarısız satışın yapıldığı saatlerde kardeş şirket Anel Telekom hisselerindeki fiyat hareketleri ise gözlerden kaçmadı

Ekonomi Servisi
00:00 - 4/12/2008 Perşembe
Güncelleme: 23:12 - 3/12/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Anel Elektrik'te arz fiyaskosu
Anel Elektrik'te arz fiyaskosu

Anel Grubu'nun 2,5 yıldır beklediği halka arz fiyaskoyla sonuçlandı. Anel Elektrik'in halka arzında 17,5 milyon lot hisse satma planı yapan Anel Grubu, 3,5 milyon lotu bile zar zor satabildi. Halka arza, halk ilgisi olmayınca satışa aracılık eden Tera Menkul Değerler, arzın iptali için SPK'ya başvuruda bulundu. Bir 'Anel klasiği' olan tahtadan halka arz yönteminin bu kez ters teptiği belirtilirken, SPK'nın '2,5 yıldır ısrarla bu satışı istiyordun. Halka arzın iptali söz konusu olamaz' diyebileceğine dikkat çekiliyor.

TERS HAREKETLER GÖZLENDİ

Öte yandan Anel Elektrik'in 2,50 fiyatla doğrudan satışı sırasında ilginç gelişmeler tablolar da ortaya çıktı. 2,50'den satılan Anel Elektrik hisselerinin 2,75'e kadar yükseldiği sırada, kardeş şirket Anel Telekom'un hisselerinde yüzde 10'dan fazla değer kaybı oldu. Hatta Anel Telekom hisseleri ilk seansı taban fiyattan noktaladı.

ALICI-SATICI AYNI KURUMLAR

Bu fiyat hareketi sırasında halka arzı gerçekleştirilen Anel Elektrik'te alıcı olan aracı kurumların, taban yaparak ciddi değer kaybeden Anel Telekom'da satış yapıyor olmaları ise 'Acaba aynı oyuncular tarafından halka arz oyunu mu oynanıyor' sorusunu akla getirdi.

TEKRAR ALIMA GEÇTİLER

Tera Menkul Değerler tarafından satışın iptali için SPK'ya başvurulduğunun açıklanmasıyla beraber, bu kez ters bir hareket yaşandı. Bir ara yüzde 15'e yakın değer yitiren kardeş şirket Anel Telekom hisselerinde, ilk seans satış yapan kurumlar alışa geçti. Ve hisseler günü sadece yüzde 2'lik değer kaybıyla noktaladı.



15 yıl önce