|

Ankesördeki elektrik kaçağı öldürdü

Aa
00:00 - 5/06/2008 الخميس
Güncelleme: 16:24 - 5/06/2008 الخميس
Yeni Şafak
Ankesördeki elektrik kaçağı öldürdü
Ankesördeki elektrik kaçağı öldürdü

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Konaklı beldesinde, Ukrayna uyruklu turistin telefon kulübesindeki ölümüyle ilgili olarak Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının görevlendirdiği bilirkişi, kulübede 215 wolt elektrik kaçağı olduğunu belirledi.


Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın görevlendirdiği bilirkişi heyeti, Ukraynalı turistin öldüğü Konaklı beldesindeki, telefon kulübesinde incelemelerini tamamladı.

Savcılığa verilen raporda, söz konusu kulübede 215 wolt elektrik kaçağı tespit edildiği bildirildi. Raporda, kaçağın, telefon kulübesindeki aydınlatma lambasına giden kablodaki bir açıklıktan meydana geldiği belirtildi.

Ukraynalı turistin, elektrik çarpmasından ölüp ölmediğinin, Antalya Adli Tıp Kurumundan gelecek ölüm raporundan sonra kesinleşeceği ve savcılığın, bu rapordan sonra soruşturmanın seyrini belirleyeceği kaydedildi.

Öte yandan, bazı görgü tanıkları ve ilgililerle TEİAŞ ve Türk Telekom yetkililerinin savcılıkta ifadelerinin alındığı da bildirildi.

TELEFON ETMEK İSTERKEN ÖLMÜŞTÜ

Kız arkadaşı Olga Takreova ile geçen hafta Alanya'ya gelerek Konaklı beldesindeki bir otele yerleşen Ukraynalı turist Vitalii Liakhov (31), telefon görüşmesi yapmak amacıyla kaldığı otelin karşısındaki telefon kulübesine girmiş, Liakhov, görüşme için ahizeyi eline aldığı sırada aniden fenalaşarak, yere yığılmıştı.

Çevredeki esnafın yardımıyla telefon kulübesinden çıkarılan Ukraynalı turist hastaneye kaldırılırken, ambulansta ölmüştü.


Esnaf, Ukraynalı turistin, kulübenin aydınlatılmasında kullanılan elektrik kablosundaki kaçak nedeniyle akıma kapıldığını ve bu nedenle öldüğünü iddia etmiş, bunun üzerine de savcılık ölüm nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatmıştı.

٪d سنوات قبل