|

Anneler eylem yaptı

Van ve Şırnak’ta çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde eylem düzenledi. Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine slogan atarak HDP il başkanlığı önüne kadar yürüyen aileler, partililere tepki gösterdi, çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

00:00 - 11/06/2021 Cuma
Güncelleme: 05:25 - 11/06/2021 Cuma
Yeni Şafak
HDP’liler her hafta olduğu gibi dün de yüksek sesle müzik çalarak ailelerin sesini bastırmaya çalıştılar.
HDP’liler her hafta olduğu gibi dün de yüksek sesle müzik çalarak ailelerin sesini bastırmaya çalıştılar.
HDP’nin kaçırıp terör örgütü PKK’ya teslim ettiği çocuklar için ailelerin eylemi sürüyor. 226 ailenin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetinde 647 gün geride kaldı.
Oturma eylemindeki ailelerden 24’ü çocuklarına sağ salim kavuşurken, cesur aileler bu zamana kadar sessiz kalan ailelere de umut oldu.
Evlat nöbeti diğer illere de yayıldı. Diyarbakır’ın ardından Muş, Van, Şırnak, Hakkari ve İzmir’de bir araya gelen aileler, HDP’den çocuklarını istiyor.

VAN’DA 14’ÜNCÜ EYLEM

  • Van ve Şırnak’ta çocukları PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan aileler, dün HDP il başkanlıkları önünde eylem yaptı. Haftada bir toplanan aileler Van’da 14’üncü eylemini gerçekleştirdi.
    32 aile çocuklarının fotoğrafları, Türk bayrakları ve “Çocuklarımızı istiyoruz”, “Anneler nöbette”, “Artık yeter, yakamızdan düşün” yazılı dövizlerle HDP binasına yürüdü. “Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP” sloganları atan aileler, partililere tepki gösterip çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

14 YAŞINDA KAÇIRDILAR

Çocukları için gözyaşı döken aileler, bir süre HDP binası önünde oturma eylemi yaptı. Oğlu Hamza için eyleme katılan Gülsüm Salim,
“6 yıldır oğluma hasretim. 14 yaşındayken kaçırdılar. Oğlumu onlardan almadan ne bu dünyada, ne öbür dünyada peşlerini bırakmayacağım”
dedi. Oğlu Abdul Alim’i bekleyen Eyyüp Baran ise şunları söyledi: “Oğlum 9 yaşındayken eline patlayıcı verdiler. 5 parmağı koptu. Sonra da kaçırdılar. 6 yıldır arıyor bulamıyorum.”

KAHROLSUN PKK İŞ BİRLİKÇİ HDP

  • Şırnak’ta da PKK’lı teröristlerce çocukları dağa kaçırılan ve yakınlarını terör saldırılarında kaybeden Şırnaklı kadınlar, şehit ve gazi aileleri, Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi’ndeki yürüyüşün ardından HDP İl Başkanlığı binası önüne geldi. Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler
    “Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “Kürt-Türk kardeştir, ayırım yapan kalleştir”
    sloganları attı.

6 YILDIR SESİNİ DUYMADIM

6 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Metin için eyleme katılan annelerden Emine Üstek,
“Oğlumu HDP’den istiyorum”
dedi. 6 yıl önce kaçırılan oğlu Doğan’ı bekleyen Hamdiye Aslan ise
“Çocuklarımızı bizden çalıp sattılar. Yüreğimizi yaktılar. HDP eliyle PKK’ya teslim edildi. Çocuklarımızı dağda, ailelerini de burada kahırdan öldürdüler. 6 yıldır oğlumun sesini duymadım”
diye konuştu. HDP’nin Şırnak il binası önünde bir süre eylem yapan aileler sonra dağıldı.

Çok özledim dön abi


  • 10 yaşındaki Hatice Biçer, Diyarbakır’daki evlat nöbetinde anne-babasıyla ağabeyi Mustafa’nın yolunu gözlüyor. Ayşegül ve Rauf Biçer çiftinin oğulları Mustafa, 3 yıl önce 17 yaşındayken dağa kaçırıldı. HDP ve PKK’dan korkmadıklarını, ağabeyi gelinceye kadar nöbette olacağını söyleyen Hatice,
    “Ben ağabeyimi çok özledim, hep ona sarılırdım. Onu almadan buradan kalkmayacağım. Bir an önce teslim olsun”
    dedi. Küçük kız daha sonra ağabeyinin fotoğrafını öpüp eylemine devam etti.
#Van
#Şırnak
#PKK
#HDP
#Aile
3 yıl önce