|

AP vekilinden PKK itirafı

Avrupa Parlamentosu'nun Fransız Milletvekili Jose Bove, terör örgütü PKK'nın Larzak Ovası'ndaki eğitim kamplarından Fransız polisinin haberi olduğunu öne sürdü. Bove, “Ben de bu kamplara bizzat katıldım” dedi.

Aa
00:00 - 14/03/2010 Pazar
Güncelleme: 00:25 - 14/03/2010 Pazar
Yeni Şafak
AP vekilinden PKK itirafı
AP vekilinden PKK itirafı

Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda bir grup milletvekiliyle terör örgütüne destek vermek için toplantı yapan Avrupa Parlamentosu üyesi Fransız Milletvekili Jose Bove, kendi seçim bölgesi olan Larzak Ovası'nda terör örgütü PKK'nın eğitim kampları olduğunu kabul ederek, bu kamplardaki toplantılara da bizzat katıldığını söyledi.

KAMPA BİZZAT KATILDIM

“Küreselleşme karşıtı” olarak bilinen Bove, Fransız güvenlik birimleri tarafından 26 Şubat 2010 tarihinde tutuklanan terör örgütü sorumlularından Mehmet Ali Doğan'ın yakın arkadaşı ve komşusu olduğunu kaydetti. Silahlı eğitim verildiği iddia edilen çiftliği bulma konusunda kendisine yardımcı olduğunu, 10-15 senedir yaz aylarında çiftliğe gelen çok sayıda Kürt gencinin burada eğitim aldıklarını bildiğini belirten Bove, kendisinin de bizzat bu eğitim kampına konuşmacı olarak katıldığını açıkladı. Fransa, İtalya ve Belçika'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları eleştiren Bove, örgütün Avrupa üst düzey sorumlularının yakalanmasını “cadı avı” olarak nitelendirdi.

ÇİFTLİĞE ASKER KONUŞLANDI

Bove, PKK'lı teröristlere silahlı eğitim verildiği iddia edilen Larzak Ovası'ndaki kampta sürdürülen faaliyetlerden Fransız güvenlik birimlerinin de haberi olduğunu, Mehmet Ali Doğan'a ait çiftliğe 1 kilometreden daha az mesafede Fransız ordusuna ait askeri bir birlik bulunduğunu öne sürdü. Terör örgütü PKK kadrolarına silahlı eğitim verildiği belirtilen ve Fransız Parlamenter Jose Bove'nin seçim bölgesi olan Larzak Ovası, terör örgütü ETA'nın arka bahçesi olarak biliniyor. Bu arada, Fransız güvenlik birimlerinin terör örgütünün yayın organı Roj TV'ye yönelik Paris, Strasbourg ve Orleans'ta operasyon gerçekleştirdiği bildirildi. Soruşturma kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.



14 yıl önce