|

Araplar yüzünü Londra'ya çevirdi

Londra'nın elit evlerini Araplar satın alıyor. Özellikle lüks Belgravia, Hyde Park ve Knightsbridge semtlerindeki, en pahalı ve görkemli evlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) gelen zengin yatırımcılar tarafından izlendiği bildirildi

00:00 - 11/07/2010 Pazar
Güncelleme: 22:20 - 10/07/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Araplar yüzünü Londra'ya çevirdi
Araplar yüzünü Londra'ya çevirdi

İngiltere'nin başkenti Londra'nın değişik bölgelerinde ve özellikle lüks Belgravia, Hyde Park ve Knightsbridge semtlerinde en pahalı evleri Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) gelen zengin yatırımcılar satın alıyor. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından hazırlanan araştırmaya göre, Londra'daki başlıca emlak satışlarının yarısından fazlası ülke dışından gelen yatırımcılara yapılıyor.

5 MİLYON PAUNDU GEÇİYOR

Bu oran, değeri 5 milyon paundu geçen meskenlerde yüzde 68'e kadar çıkıyor. Araştırmaya göre Londra'da en çok ev alan milletler listesinde Ruslar başta geliyor. Bu ülkeyi sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Hindistan ve Fransa takip ederken Birleşik Arap Emirlikleri yüzde 6'lık oranla listede altıncı sırada yer aldı. Rapora göre ülke dışından gelen talep nedeniyle emlak fiyatları Mart 2009'dan bu yana yüzde 24 arttı.

NAKİT ALIMLARDA YÜZDE 60 ARTIŞ

Kaynaklara göre, 2008 yılının aralık ayından Mart 2009'a kadar olan dönemde Londra'da değeri 5 milyon paundu aşan meskenlerde uluslararası alıcıların oranı yüzde 39'dan yüzde 48'e çıktı. Bu yılın haziran ayı itibariyle de bu oran yüzde 68'e ulaştı. Araştırma başkanı, Londra'nın krizlerden etkilenmediğini ve kendi başına bir pazar olduğunu ifade etti. İngiltere genelinde banka kredili olmayan mesken oranı yüzde 41 iken, Londra için bu oran yüzde 59'u buldu.


14 yıl önce