|

Artık kabak tadı verdi

Başbakan Yıldırım, CHP’nin yürüyüşünde bir provokasyonla karşılaşılmaması için güvenlik güçlerinin büyük çaba sarfettiğini söyledi. Yıldırım, “Artık kabak tadı verdi. Bu işi bitirmeleri lazım. İşi başka yerlere taşırlarsa iyi niyetten çıkar” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:21 - 8/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Artık kabak tadı verdi
Artık kabak tadı verdi

Cuma namazını Polatlı Çarşı Camii’nde kılan Başbakan Binalı Yıldırım, ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı:

(Kıbrıs müzakerelerinin sonuçsuz kalması) Sağlık olsun. Türkiye ve KKTC heyeti elinden geleni yaptı. Yapıcı olmaya başından beri gayret etti. Gerçekten çözümü samimiyetle isteyen taraf olduğunu hem Birleşmiş Milletler’e hem Avrupa Birliği’ne, diğer garantör ülkelere çok açık bir şekilde gösterdi. Ancak 2004’te yapılan halk oylaması sonrası Güney Kıbrıs tarafının tek taraflı olarak Avrupa Birliği’ne tam üye yapılması, aslında bugünlerin altyapısını hazırlamış oldu.

OLDU BİTTİYE İZİN VERMEYİZ

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, orada yaşayan kardeşlerimizin hukukunu korumak için uluslararası hukuktan doğan bütün haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Ne zaman, ister Birleşmiş Milletler, ister başka organizasyonlar, adada kalıcı, adil, eşit paylaşımı esas alan bir çözüm arzu ederlerse, biz daima yapıcı olmaya devam edeceğiz. Kıbrıs’ın, Ada’nın etrafındaki doğal kaynakların tek taraflı oldu bittilerle ortaya çıkarılması yönündeki girişimleri de asla kabul etmeyiz.

MAKSADINA ULAŞTI

(CHP’nin yürüyüşü) Hiçbir ihbar göz ardı edilmeden gereken her şey yapılıyor. Güvenlik güçlerimiz bu yürüyüşte bir provokasyonla karşılaşılmaması için büyük çaba sarf ediyor. Özellikle itinalı davrandıklarını söylemek isterim. Ancak bu iş maksadına erişti. Daha fazla sürdürmenin anlamı yok. Ana muhalefet partisinin genel başkanı açıklamasını yaptı. Yarın (bugün) bu eylemi tamamlayacaklarını ifade etti. Umud ederim herhangi bir kötü niyetli girişime fırsat vermeden bu eylemi tamamlarlar.

BU İŞ BURADA BİTMELİ

Tabii bundan sonra bu işte ısrar etmek hem yollarda, meydanlarda vatandaşa eziyet olur, aynı zamanda da ana muhalefet partisine ve genel başkanına bir eziyete dönüşebilir. Bizim tavsiyemiz hep beraber adaletin daha iyi işlemesi için gayret edelim. Ancak bunun yeri yollar değildir, yürüyüş değildir. Bunun yeri Meclis’tir. Bir araya geleceğiz, konuşacağız. işleri daha iyi hale nasıl getiririz? Bunun çaresine bakacağız. Artık kabak tadı verdi. Bu işi bitirmeleri lazım. İşi başka yerlere taşırlarsa bu iyi niyetten çıkar.

Herkes aklını
başına alsın

Yıldırım, bir hafta sonra 15 Temmuz’un birinci yılı olduğunu hatırlatarak, “15 Temmuz ne anlama geliyor, 15 Temmuz Polatlı için de, Türkiye için de demokrasinin zaferi, alçak darbecilerin kaybetmesi anlamına geliyor. Bu vesileyle Polatlı halkı, özellikle burada harekete geçen darbecilere karşı ortaya koyduğu cesaret ve vatan sevgisi her türlü takdirin üzerindedir. Bir kez daha şunu ifade etmek isterim ki Rabbim, ülkemize bu ve buna benzer bir felaket göstermesin. Eğer bu ve buna benzer çılgınlık yapmaya kalkanlar olursa, şunu da herkes iyi bilmeli ki 15 Temmuz’da o gece olanın misli misli daha fazlasıyla karşı karşıya olacaklardır. Bundan da herkes emin olsun ve aklını başına alsın” dedi.



Şehit ailesine bayrak
Başbakan Yıldırım Polatlı’da şehit ailelerini de unutmadı. Yıldırım 15 Temmuz’da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Komiser Yardımcısı Seher Yaşar ile Ankara’daki terör saldırısında şehit düşen Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Cüneyt Sertel’in Polatlı’daki ailesini ziyaret etti. Yıldırım ziyarette, şehit Seher Yaşar’ın (25) annesi Dilek Yaşar’a Türk bayrağı takdim etti.


#Binali Yıldırım
#CHP
7 yıl önce