|

Asil yaşadı, asil veda etti

Ünlü şair ve mütefekkir Erdem Bayazıt, devlet töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Eyüp Camii'nden Bayazıt'ı uğurlayanlar arasında, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da vardı. Kadim dostu, edebiyatçı Rasim Özdeneren, Bayazıt için “Asil geldi, asil yaşadı, asil veda etti” dedi.

Şamil Kucur
00:00 - 8/07/2008 Salı
Güncelleme: 01:53 - 8/07/2008 Salı
Yeni Şafak
Asil yaşadı, asil veda etti
Asil yaşadı, asil veda etti

Yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak, Cumartesi günü 69 yaşında hayata veda eden şair ve mütefekkir Erdem Bayazıt, Eyüp Camii'nde Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Bayazıt'ın ailesi, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanlarının katıldığı cenaze namazı sonrası, Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yaklaşık 2 yıldır kanser tedavisi gören eski milletvekili ve şair Erdem Bayazıt'ın cenazesi, devlet büyüklerini bir araya getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazına katılan siyasiler, ikindi namazında Eyüp Camii'nde buluştu. Bayazıt'ın cenazesine, eşi Ayşegül Bayazıt, çocukları Yusuf Bayazıt, Ahmet Fırat Bayazıt, Sevde Bayazıt Kaçar, Meral Uyar ile Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, devlet bakanları Mehmet Atalay, Hilmi Güler, Binali Yıldırım, Mehdi Eker, Mehmet Şimşek, Hüseyin Çelik, Murat Başesgioğlu, CHP Milletvekili İlhan kesici, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Danışmanları Nabi Avcı, Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, AK Partili vekiller Feyzullah Kıyıklık, Egemen Bağış, Alaattin Büyükkaya, RTÜK Başkanı Zahid Akman, İTO Başkanı Murat Karayalçın, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, gazetemizin yazarları Fehmi Koru, Rasim Özdeneren, Nazif Gürdoğan, Kürşat Bumin, Star Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, şair Recep Garip, Kenan Işık katıldı.

BÜYÜK ŞAİRDİ

Kadim dostu Rasim Özdeneren, Bayazıt için “Asil geldi, asil yaşadı, asil veda etti” dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da üniversite yıllarından beri tantıştığı ve DPT'de birlikte çalıştığı Bayazıt için, “Gerçekten büyük bir şairdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum” dedi. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın kıldırdığı namazın ardından, Eyüp Müftüsü İsa Gürler dua okudu. Helallik alınmasından sonra Bayazıt'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlandı. Başbakan Erdoğan ve bazı bakanlar, tabutu bir süre omuzlarında taşıdı. Bayazıt'ın cenazesi Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi.


16 yıl önce