|

Aşkın Hanım horon da teper

Ankara Milletvekili Aşkın Asan'ın kolbastı yapması herkesin ilgisini çekti. Eşi Prof. Dr Habip Asan ise milletvekili Asan'ın, bu tür sürprizleri her zaman yaptığını belirtti. Asan, "Aşkın Hanımı horon teperken, Ankara misket havasını oynarken, halay çekerken görebilirsiniz. Bir vekil olarak toplumun ilgisinden kayıtsız kalamaz." dedi

Cihan
00:00 - 9/06/2009 Tuesday
Güncelleme: 10:39 - 9/06/2009 Tuesday
Yeni Şafak
Aşkın Hanım horon da teper
Aşkın Hanım horon da teper

Ankara Milletvekili Aşkın Asan'ın kolbastı yapması herkesin ilgisini çekti. Eşi Prof. Dr Habip Asan ise milletvekili Asan'ın, bu tür sürprizleri her zaman yaptığını belirtti. Milletvekili eşinin kolbastı oynamasına şaşırmadığını ifade eden Asan, "Daha önce buna benzer hareketliliği vardır. Yapmacık değildir. Aşkın Hanımı horon teperken, Ankara misket havasını oynarken, halay çekerken görebilirsiniz. Bir vekil olarak toplumun ilgisinden kayıtsız kalamaz." dedi.

"Trabzonluyuz kolbastı horon yöresel halk oyunlarımız." diyen Prof. Dr. Habip Asan, eşi Aşkın Hanım'ın içinden geldiği gibi gençlere eşlik ettiğini söyledi. Milletin vekilinin toplumun değerlerine, beğenilerine kayıtsız kalamayacağını ifade eden Asan, eşinin evde de benzer hareketliliği olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda öğretim görevlisi olan çift çöp atmaya, ekmek almaya bile kendileri gidiyor.


İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da beğenisini toplayan Doç. Dr. Aşkın Asan'ın kolbastı şovunu eşi Habip Asan şöyle yorumladı: "Balık ve Karadeniz'i çağrıştırıyor. Bu tür sürprizleri yeni değil. İşinde de yaptığı için bütün bunlara şaşırmadım. Daha önce buna benzer hareketlilikleri oldu. Yapmacık değildir. Aşkın Hanımı horon teperken, Ankara misket havasını oynarken, halay çekerken görebilirsiniz. Bir vekil olarak toplumun ilgisinden kayıtsız kalamaz."



15 years ago