|

Avukata müebbet isteniyor

Aa
00:00 - 5/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 16:54 - 5/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Avukata müebbet isteniyor
Avukata müebbet isteniyor

Bağcılar'da eşi ve 2 kızını öldürdüğü öne sürülen avukat Mahmut Bulut hakkında, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Hasan Basri Zamanis, 24 Eylül 2007 tarihinde Güneşli Evren Mahallesi Sistem Sitesi B Blok'taki bir dairesinde eşi Asuman Bulut ve kızları Zeynep Bulut (6) ile Beyza Bulut'u (4) öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan avukat Mahmut Bulut (32) hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Savcı Zamanis, soruşturmanın ardından hazırladığı iddianamede, Mahmut Bulut'un, “eşi ve 2 kızını kasten öldürdüğü” gerekçesiyle TCK'nın 82/1-d maddesi uyarınca 3 ayrı kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Bakırköy'deki Beyza Hukuk Bürosu'nun sahibi olan Mahmut Bulut, eşi ve 2 kızı, ihbar üzerine evlerine giden polislerce yaralı olarak bulunmuştu.

Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istenen yaralılardan anne ve 2 kızı yolda ölmüş, olaya karışan tabancayı kullandığı anlaşılan Mahmut Bulut ise aynı hastanedeki tedavisi sonrası sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

17 yıl önce