|

Bakan Dönmez'den 'cımbız siyaseti' tepkisi: Size de kimseye de faydası yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TBMM Genel Kurulunda konuştu. Bakan Dönmez geçtiğimiz günlerde Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını ve o gün kimsenin tepki göstermediğini vurgulayarak, "O gün orada milletvekillerimiz tepki vermedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı da oradaydı. Kendisi de tepki vermedi. 2 Aralık'ta herhangi bir tepki yok, ne sosyal medyada ne gazetelerde. Sözcü'nüz bir manşet attı; 'Bakana enerji fiyatlarını sorduk, kaloriferleri kısın dedi'. Cımbız siyasetinin kimseye faydası yok" ifadelerini kullandı.

00:20 - 8/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 01:01 - 8/12/2021 Çarşamba
AA
Fatih Dönmez
Fatih Dönmez

TBMM Genel Kurulunda, TBMM, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Bakan Fatih Dönmez burada açıklamalarda bulunarak geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmanın çarpıtıldığını söyledi.

"CHP Genel Başkan Yardımcısı da oradaydı, kimse tepki vermedi"

Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmanın çarpıtıldığını dile getiren Dönmez, CHP Genel Başkan Yardımcısı da dahil olmak üzere orada bulunan kimsenin kendisine tepki göstermediğini ve 2 gün boyunca da konu hakkında tepki almadığını,
Sözcü'nün cımbızlama yaptığını
ifade etti.
Bakanın açıklaması şu şekilde:

"Cımbız siyasetinin kimseye faydası yok"

  • "Yüzde birlik bir dereceyle yüzde 20'lik tasarruf imkanı olduğunu söyledim. Aradan 2 gün geçti. O gün orada milletvekillerimiz tepki vermedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı da oradaydı. Kendisi de tepki vermedi. Çünkü normalde sorular ve cevapların akışı oydu. 2 Aralık'ta herhangi bir tepki yok, ne sosyal medyada ne gazetelerde. Sözcü'nüz bir manşet attı; 'Bakana enerji fiyatlarını sorduk, kaloriferleri kısın dedi.' Cımbızlama yapmıştı. O gün de söylemiştim, bugün de söylemiştim. Cımbız siyasetinin size de kimseye de faydası yok."
    değerlendirmesini yaptı.

#TBMM
#Fatih Dönmez
#CHP
#Plan ve Bütçe Komisyonu
2 yıl önce