|

Bakan Müezzinoğlu'ndan ByLock açıklaması: Yarısının şifresi kırılabildi

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'cülerin kullandığı ByLock sistemine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Müezzinoğlu, 180 bine yakın kişiden yarısının şifresinin kırıldığını söyledi.

Yeni Şafak
19:41 - 13/09/2016 Salı
Güncelleme: 20:16 - 13/09/2016 Salı
AA

FETÖ mensubu darbecilerin kullandığı haberleşme ağı ByLock'a yönelik çalışmalara ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şifreli sisteme giren 180 bine yakın kullanıcının yarısının şifresinin kırıldığını açıkladı.



Darbe girişimine ilişkin soruşturmalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Mutlaka ama mutlaka adil olunuz" sözlerini hatırlatan Müezzinoğlu, "ByLock denilen şifreli sisteme girmiş 180 bine yakın kullanıcının henüz daha yarısının şifresi kırılabildi. Diğer şifrelerin yarısı kırılıp da 'Acaba yine hangi tuzaklar var' kısmını devlete ve millete bedel olarak ödetemeyiz" ifadelerini kullandı.



FETÖ'ye ilişkin soruşturmalarda yaşanabilecek mağduriyetlere dikkati çeken Müezzinoğlu, "Adil davranılacak" mesajı vererek şunları söyledi:



"Bundan sonraki süreçte millet vicdanına sığmayacak, millet vicdanının rahatsız olduğu hiçbir yanlışta başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ne Başbakanımızı ne hükümeti ne AK Parti kadrolarını görmeyeceksiniz."








#Mehmet Müezzinoğlu
#ByLock
#FETÖ
8 yıl önce