|

Bakan Özer açıkladı: Bu gruptaki öğrencilere devam zorunluluğu olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Kronik rahatsızlığı olan ve her kademede özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimiz, durumlarını belgeledikleri takdirde devam mecburiyetinden muaf olacaklar" dedi.

09:59 - 15/02/2022 Salı
Güncelleme: 11:40 - 15/02/2022 Salı
Diğer
Arşiv
Arşiv

Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve program için bulunduğu Gaziantep’te valilik ziyareti sırasında eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edileceğini açıklayan Bakan Özer, Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’de tüm sınıfları kapalı hiçbir okulun bulunmadığını söyledi. Öğretmenlik meslek kanunu ile 60 yıllık özlemin nihayetini erdiğini de açıklayan Bakan Özer, kronik rahatsızlığı olanlar ile özel eğitimlilerin devam zorunluluğundan muaf olacağını söyledi.


“Salgın nedeniyle tüm sınıfları kapalı olan okulumuz bulunmamakta”

Bakan Özer, Gaziantep Valiliği ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “7 Şubat’ta başlamış olduğumuz ikinci dönemde yine yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığımızın ve Sağlık Bilim Kurulu’nun önermiş olduğu kriterleri yerine getirerek bu dönemi de yüz yüze eğitim olarak nihayetlendireceğiz. Bugün itibariyle Covid-19 salgını dolayısıyla tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Okullarımız her türlü tedbiri alarak bu süreçten de başarılı bir şekilde çıkacaktır” dedi.


'Kronik rahatsızlığı olanlar ile özel eğitimliler devam zorunluluğundan muaf olacak'


Son dönemde özellikle kronik rahatsızlığı olanlar ile özel eğitimliler konusunda ciddi şikayetler geldiğini de belirten Bakan Özer, “Kronik rahatsızlığı olan ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin salgın nedeniyle okullara erişimi ile ilgili sıkıntıları olduğu yönünde şikayetler geldi. Dolayısıyla kronik hastalığı olan ve bunu sağlık belgesi ile belgelendiren öğrencilerimizi ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizi bu dönem devam zorunluluğundan muaf tutacağız. Devam mecburiyetleri olmayacak” ifadelerini kullandı.


#milli eğitim bakanlığı
#mahmut özer
2 yıl önce