|

Bakan Soylu: FETÖ'yü büyük oranda temizledik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün terör yapılarını, FETÖ'den tutun, PKK'ya kadar bütün illegal yapıları karşımıza aldık ve ayrım gözetmeden topyekun bir mücadeleye giriştik" diyerek, "FETÖ, bunların belki de hepsinden karmaşık bir yapıya sahip ve içimize sızmış bir örgüttür. Tamamen sıfırlandığını söylemek elbette mümkün değildir. Ancak hem büyük ölçüde temizledik hem de ortaya koydukları tahribatları tam anlamıyla gün yüzüne çıkardık" diye konuştu.

12:09 - 13/04/2019 Saturday
Güncelleme: 12:13 - 13/04/2019 Saturday
DHA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın(POLSAN) 51'inci Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Bakan Soylu, bugün 82 milyon olan Almanya nüfusunun 2050 yılında 62 milyona düşeceği, 40 yıl sonra Almanya'nın üçte birinin 67 yaşın üzerinde, her 7 kişisinden birinin de 80 yaşın üzerinde olacağının öngörüldüğünü belirtti.

3 çocuk söylemi bilimsel temele dayanıyor

Bakan Soylu, "Avrupa'ya göre genel anlamda durumumuz iyi olmakla birlikte, 1985 yılında bizim nüfusumuzun yüzde 4,7'si 65 yaşın üzerindeyken bugün bu oran yüzde 9,8'dir ve TÜİK tarafından yapılan nüfus projeksiyonlarına göre 65 yaşın üzerindekilerin oranı 2023 için yüzde 10,2'ye, 2040'ta 16,3'e, 2060 yılında ise yüzde 22,6'ya yükselecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'en az 3 çocuk' söyleminin de tam da bu noktada bilimsel bir temele dayandığını da bir not olarak ilave etmek isterim. Emeklilik sonrasında ki zamanın giderek uzadığı bir gerçek, hem ülke ekonomisi açısından hem de kendimiz için, emeklilik sonrası hayatın kalitesinin arttırılması yönünde bir şeyler düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"POLSAN GENEL OLARAK BAŞARILI BİR SİSTEM"

Bakan Soylu, POLSAN’IN genel olarak başarılı bir sistem olarak gördüklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz Aralık ayında yaptığımız bir düzenlemeyle göreve yeni başlayan memurlarımızın POLSAN’a otomatik ve zorunlu üyeliğini getirdik. Avrupa'da da benzer fonlar var. Önemli bir nokta, orada bu fonların yönetimi finansal kurumlar eliyle yapılıyor. Keza özel şirketlerin kendi içyapılarında da böyle oluşumlar var" dedi.

"BÜYÜK ÖLÇÜDE TEMİZLEDİK"

Türkiye'nin 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sürecinden sonra ciddi bir arınma sürecine girdiğini vurgulayan Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Bütün terör yapılarını, FETÖ'den tutun, PKK'ya kadar bütün illegal yapıları karşımıza aldık ve ayrım gözetmeden topyekun bir mücadeleye giriştik.

Tamamen sıfırlandığını söylemek elbette mümkün değildir. Ancak hem büyük ölçüde temizledik hem de ortaya koydukları tahribatları tam anlamıyla gün yüzüne çıkardık.

İşte POLSAN'da ortaya koyduğumuz bu anlayış değişikliği ve atılımın temelinde de bu temizlik hareketi yatmaktadır. Kaybettiğimiz zamanı, kaybettiğimiz maddi fırsatları, gelişme fırsatlarını hızlıca geri almak durumundayız. Geçmişi mülahaza etmek, bize sadece ders vermelidir, zamanımızı almamalıdır."

#Süleyman Soylu
#FETÖ
5 years ago