|

Terörle mücadelede 'pençe' dönemi

TSK tarafından düzenlenen 'Pençe Harekatı' ile terör örgütü PKK'ya ağır kayıplar verdirildi. Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe Operasyonu" ile terör örgütüne darbe vurulduğunu ilk olarak 30 Mart'ta yaptığı açıklamayla duyurdu. Bakanlıktan dün yapılan açıklamada da, Irak'ın kuzeyine icra edilen hava harekatı ile terör örgütünün kırmızı liste ile aranan elebaşılarından Savaş Porsipi kod adlı Mehmet Soysüren'in etkisiz hale getirildiği belirtildi.

16:05 - 10/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 17:16 - 10/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya düzenlediği hava operasyonları ile ağır darbeler vuruyor.
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya düzenlediği hava operasyonları ile ağır darbeler vuruyor.
Güvenlik güçlerince son dönemde düzenlenen başarılı operasyonlarla terör örgütlerine ağır darbeler vuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada, bütün terör örgütlerinden sadece
yılbaşından bugüne kadar 13, 2017 yılından bugüne kadar da toplam 259 üst düzey teröristin etkisiz hale getirildi
ğini belirtti.

Cemil Bayık'ın en yakın adamı vuruldu

MİT ve TSK'nin 21 Mart'ta düzenlediği ortak operasyonda, terör örgütü PKK elebaşılarından Cemil Bayık'ın en yakın adamlarından Rıza Altun ve beraberindekiler, Kandil'e yönelik hava harekatıyla vuruldu.

Operasyonda, PKK'nın sözde Dış İlişkiler Sorumlusu "Navdar" kod adlı Mikail Özdemir, sözde PKK'nın Sözcüsü "Serhat Varto" kod isimli Emrullah Dursun ve sözde Kandil Bölgesi Sorumlusu "Sinan Sor" kod adlı Ali Aktaş'ın bulunduğu üst düzey örgüt mensupları da etkisiz hale getirildi.

Terörist Altun ise ağır yaralandı. Altun'un akıbetinin henüz bilinmediği belirtildi.

  • Terörist Altun, İçişleri Bakanlığının terörden aranlar listesinde kırmızı kategoride yer alıyor.

İlk 'pençe' 30 Mart'ta vuruldu


Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe Operasyonu"nun ilk olarak 30 Mart'ta düzenlendiğini Twitter'dan yaptığı açıklama ile duyurmuştu.

  • Açıklamada, "Pençe Operasyon Planı çerçevesinde Kandil'de PKK terör örgütü elebaşlarına ait sözde karargâh ve sığınaklar ile Hakurk ve Avaşin-Basyan'da eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edilen PKK'lı teröristler 30 Mart 2019 tarihinde eş zamanlı olarak vurulmuştur" denilmişti.

Kırmızı listeye 'pençe'

  • Bakanlıktan dün yapılan açıklamada ise, "Pençe Operasyonu" kapsamında Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatında,
    terör örgütü PKK'nın kırmızı listedeki elebaşlarından Mehmet Soysüren'i üç günlük izlemeye müteakip etkisiz hale getirildiği bildirildi.



#TSK
#Pençe
5 yıl önce