|

Bakan Soylu'dan gülüşen CHP'li vekillere tepki: Her evden PKK’ya bir oy istediniz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütçe görüşmelerinde terörle mücadeleye ilişkin bilgi verdiği sırada gülüşen CHP’li milletvekillerine ve CHP’li Engin Özkoç’a sert tepki gösterdi. Soylu, kendisine laf atan Özkoç’a “Orada evlatlarımız şehit oluyor sen gevrek gevrek gülüyorsun. Her evden PKK’ya bir oy istediniz. Unuttuk mu sanıyorsunuz” diye bağırdı.

Abdullah Sarica
00:00 - 23/11/2021 Salı
Güncelleme: 00:08 - 23/11/2021 Salı
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütçe görüşmelerinde terörle mücadeleye ilişkin bilgi verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütçe görüşmelerinde terörle mücadeleye ilişkin bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütçe görüşmelerinde terörle mücadeleye ilişkin bilgi verdiği sırada CHP’li Engin Özkoç’un gülmesine “Evlatlarımız şehit oluyor sen gevrek gevrek gülüyorsun” diye çıkıştı. Soylu, “PKK’nın geldiği nokta hoşuna gitmiyor değil mi? Genel Başkanınız HDP’ye her evden bir oy istedi. Unuttuk mu sanıyorsunuz?” dedi. Soylu, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesini sundu. Türkiye’nin 40 yıldır PKK terörüyle sınandığını ifade eden Soylu, “PKK’nın sebep olduğu can kaybı sayısı 40 bin civarındadır. Yalnız 2016’dan bugüne kadar katlettiği sivil vatandaş sayısı 408’dir” diye konuştu.


PKK KİLİTLENDİ

2014’te 5 bin 558 kişinin PKK’ya katıldığını, bugün ise bu sayının 48 olduğunu bildiren Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Terör örgütü eskiden sadece Tunceli kırsalında, 2 bin -2 bin 500 kişiyle kamp yaparken, bugün Türkiye’nin tamamında toplam terörist sayısı 180’in altına düşmüştür. Terör eylemleri sayısı 2 bin 817’den 135 sayısına inmiştir. Allah’a hamdolsun, şehirlerimizde huzur var. PKK, kilitlenmiştir. PKK, bu yıl 5 tanesi de yurt dışından 48 kişiyi örgüte katabilmişken, son beş yılda bin 43’ü ikna olmak üzere, 2 bin 72 örgüt mensubu teslim olmuştur.”

GEVREK GEVREK GÜLME

Bakan Süleyman Soylu, PKK’yla mücadele vurgusu yaptığı sırada gülen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a sert tepki gösterdi. Özkoç’u “Ben gülmüyorum. Sürekli gülerek bakma” diyerek uyaran Soylu, “Terörle mücadeleyi anlatıyorum. Terörle mücadelede yaptıklarımız hoşuna gitmiyor, PKK’nın geldiği nokta hoşuna gitmiyor değil mi? Orada biz şehit veriyoruz. Orada evlatlarımız şehit oluyor sen gevrek gevrek gülüyorsun. PKK’ya her evden 1 oy istediniz, HDP ’ye her evden 1 oy istediniz. Unuttuğumuzu mu zannediyorsunuz! Hadi oradan! Her evden oy istediniz, siz istediniz, sizin Genel Başkanınız istedi” dedi. Özkoç, “Sen konuşmana baksana” derken tartışmaya, HDP’li milletvekillerinin dahil olması üzerine gerginlik yaşandı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, görüşmeye kısa bir ara verdi.

FETÖ, terörün ‘beta’ versiyonu


  • FETÖ’yü terör örgütlerinin “beta versiyonu” olarak nitelendiren Soylu, örgütle mücadeleye ilişkin şu rakamları paylaştı: “Bugüne kadar 319 bin kişi gözaltına alınmış, 99 bin kişi tutuklanmıştır. Halen cezaevlerinde bulunan tutuklu/hükümlü sayısı 22 bin 340’tır. Bugüne kadar bakanlığımızdan 45 bin kişi ihraç edilmiş, 12 bin 847 kişi de görevden uzaklaştırılmış, 13 bin 509 kişi de görevlerine iade edilmiştir. Mahrem yapılanma, büfe ankesör, örgüt evi, sınav soruşturmaları ve kurum yapılanmalarına yönelik olarak 77 bin operasyon yapılmıştır. Büfe/ankesörde etkin pişmanlıktan faydalanan kişi sayısı 8 bin 617, oranı ise yüzde 37’dir.”

Uyuşturucu atışması

Bakan Soylu, uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin açıklamaları sırasında, HDP sıralarından laf atılması üzerine, “Ben şimdi kimin uyuşturucu kullandığını söylerim” dedi. Buna HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın, “Sayın Bakan, 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıkla” demesi üzerine Soylu, “Ben 10 bin doları söylerim ama siz başka bir şey söylemek zorundasınız. Gazi Meclis’in mehabetine bir saygınız varsa Kılıçdaroğlu’nun bundan iki yıl önce söylediği, Meclis’te ByLock kullanan milletvekillerini tek tek açıklamayan... İşiniz gücünüz iftira, yalan” karşılığını verdi.



#İçişleri Bakanı
#Süleyman Soylu
#CHP
#Engin Özkoç
2 yıl önce