|

Bankalara Moody''s şoku

Moody''s, 11 bankanın kredi not görünümünü negatife çevirirken, bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch''ten, Türk bankalarına övgü geldi

.
00:00 - 5/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:06 - 4/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Bankalara Moody''s şoku
Bankalara Moody''s şoku

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody''s, 11 banka hakkında mart ayında başlattığı gözden geçirmeyi tamamlayarak, bazılarının kredi notlarını (BFSR) indirdi. Moody''s''in raporunda, bankaların gelecek 12-18 aylık dönemde, ''ekonomik büyümede yavaşlama, artan fonlama maliyetleri ve bankaları etkileyen belirsizlik ortamı'' nedeniyle giderek sıkılaşacak koşullar altında faaliyet gösterecekleri belirtildi. Bu nedenlerle bankaların aktif kalitesi ve kârlılıklarının zayıflayacağını ve likiditenin sıkılaşacağına dikkat çeken Moody''s, bankacılık sektöründe büyümenin giderek daha fazla piyasadan sağlanacak fonlamaya bağlı olacağını belirtti.

HEPSİ NEGATİFE

Moody''s Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Yapı Kredi dışında tüm bankaların BFSR notunu indirirken, Ziraat Bankası, Şekerbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi''nin not görünümlerini ''negatif'', diğer bankalarınkini ''durağan'' olarak belirledi. Öte yandan Akbank, Garanti, Halkbank, İş Bankası ve Vakıfbank''ın uzun vadeli döviz cinsi borçlanma notunu bir kademe indirerek Baa3''e düşürdü. Öte yandan Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Janine Dow ise Türkiye bankalarının sermayelerinin güçlü olduğunu söyledi.


10 yıl önce