|

Başbakan Erdoğan Beyaz Saray'da

Aa
00:00 - 7/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 19:05 - 7/12/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Erdoğan Beyaz Saray'da
Başbakan Erdoğan Beyaz Saray'da

Mehmet Toroğlu ve Adem Kadam bildiriyor - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşme başladı.

Başbakan Erdoğan, görüşme için saat 18.53'tE geldiği Beyaz Saray'da önce Roosevelt Salonu'ndaki Beyaz Saray Özel Defteri'ni imzaladı, ardından görüşmeye geçildi.

Erdoğan ve beraberindeki heyeti Beyaz Saray'da ABD Protokol Şefi Capricia Penawac Marshall karşıladı.

Görüşmeye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da katılıyor.

Görüşmede ABD tarafından da Başkan Yardımcısı Joe Biden, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones ile yardımcısı Tom Donilon, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD Ulusal Güvenlik Konseyinin Avrupa İşlerinden Sorumlu Kıdemli Direktörü Elizabeth Sherwood-Randall, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Rahm Emanuel ve ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Phil Gordon da hazır bulunuyor.


14 yıl önce