|

Başesgioğlu'ndan Kazak Bakan'a mektup

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kazakistan'ın Tengiz bölgesinde Türk işçilerinin Kazak işçiler tarafından saldırıya uğraması nedeniyle Kazakistan Çalışma Bakanı'na mektup gönderdi.

Anka
00:00 - 26/10/2006 Perşembe
Güncelleme: 17:35 - 26/10/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Başesgioğlu'ndan Kazak Bakan'a mektup
Başesgioğlu'ndan Kazak Bakan'a mektup

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Kazakistan Çalışma Bakanı'na bir mektup göndererek, yurt dışındaki Türk girişimcilerinin ve çalışanlarının can ve mal güvenliği her şeyin önünde geldiğini, bunun için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınacağına inandığını kaydetti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kazakistan'ın Tengiz bölgesinde 20 Ekim'de özel bir şirkette çalışan Türk işçilere yönelik Kazak işçiler tarafından yapılan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.


Olayın yaşandığı ilk andan itibaren Almatı Büyükelçiliği Çalışma Müşavirliği'nin, gerekli tüm girişimleri yaptığı ve konunun titizlikle takip edildiği ifade edilen açıklamada, saldırı sonrasında 280 işçinin çeşitli şekillerde yaralandığı ve Türkiye'ye getirilerek özel bir hastanede tedavi edildiği kaydedildi.


28 işçinin tedavisinin sürdürüldüğü, ancak kaygı verici bir durumları bulunmadığı vurgulanan açıklamada, tedavisine Kazakistan'da devam edilen bir işçi için bu ülkeye bir beyin cerrahı profesörün gittiği bildirildi. Açıklamada, söz konusu işçinin Türkiye'ye getirilerek tedavisine burada devam edileceği kaydedildi.


Açıklamada, söz konusu şirkette çalışan işçilerden şimdiye kadar 1150'sinin Türkiye'ye döndüğü, 70'nin daha bugün ülkeye dönmesinin beklendiği belirtildi.


BAŞESGİOĞLU'NDAN MEKTUP

Açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da Kazakistan Çalışma Bakanı'na bir mektup göndererek, saldırıdan duyduğu üzüntü ve kaygısını dile getirdiği belirtildi.


Başesgioğlu mektubunda, "Bizi derinden yaralayan bu olayın kardeş ülke olarak gördüğümüz ülkenizde gerçekleşmiş olması üzüntümüzü daha da artırmaktadır. Yurt dışındaki Türk girişimcilerinin ve çalışanlarının can ve mal güvenliği her şeyin önünde gelmektedir. Bu güvenin en üst seviyede sağlanması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınacağına inanıyorum" dedi.






18 yıl önce