|

Başımız dik

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ''İstikametimiz değişmez, özgüvenimiz sarsılmaz ve yolumuza ilk çıktığımız andaki ilkelerimiz, yine yolumuzu yenilenerek aydınlatmaya devam ederse, 40-50 yıl sonra bütün bu Gezi olayları, 17 Aralık falan hatırlanmayacak. Borcumuz yok başımız dik'' dedi.

.
00:00 - 27/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:09 - 26/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Başımız dik
Başımız dik

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Ben şundan eminim, istikametimiz değişmez, özgüvenimiz sarsılmaz ve yolumuza ilk çıktığımız andaki ilkelerimiz, yine yolumuzu yenilenerek aydınlatmaya devam ederse, 40-50 yıl sonra bütün bu Gezi olayları, 17 Aralık falan hatırlanmayacak'' dedi.Davutoğlu, MÜSİAD tarafından dernek binasında düzenlenen ''Küresel ve Bölgesel Yeniden Yapılanma Sürecinde Güçlü Dış Politika'' başlıklı toplantıda konuştu.

KRİZ GÖRMEK İSTİYORLAR

Geçen yıla bakıldığında, bardağın boş tarafını görmek isteyenlerin, ''kriz'' görmek isteyenlerin değerlendirmelerinde, Gezi olaylarından ve 17 Aralık olaylarından bahsedeceğini, ancak 20 yıl sonra 2013 yılı değerlendirilirken bu olayların hatırlanmayacağını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti: ''...Bu devletin uluslararası kurumlardan ve ülkelerden almış olduğu borcun bu anlamda sıfırlanmış olması, Osmanlı''dan bu yana ilk defa yaşadığımız bir olay. Başı dik olmanın şartı borçlu olmamaktır. Ne psikolojik olarak, ne siyasi olarak, ne de ekonomik olarak.''

SESİNİZ GÜÇLÜ OLMALI

Davutoğlu şöyle devam etti: '' Ülkeler, eğer her taksit dönemi geldiğinde ''Acaba bunu nereden alıp da nereye vereceğim'' diye düşünüyorsa, bu ülkelerin dış politikalarının, siyasetçilerin başının dik olması mümkün değil. Ülkelerin liderlerinin uluslararası alanda seslerinin güçlü çıkması mümkün değildir. Bu defter kapandı. Bu dönemden itibaren inşallah Türkler''in dünyada başı daha dik olacak. Diğer olaylar hep unutulacak ama bu iki olay unutulmayacak.''

YÜKSELEN BİR TREND

Davutoğlu, ''Seçimler yine siyasi iktidarın gücünü artıracak, milli iradeyi güçlendirecek şekilde sonuçlanırsa, önümüzdeki 10-20 yıl bu istikrar ve Türkiye''nin yükselen trendi sürer'' dedi.

Aidiyet anlayışı esastır

Davutoğlu, bugün kendilerini eleştirenlerin dahi, Suriyeliler''e giden tırları durduranların, yurt dışında bulunduklarında, on yıl içinde onurla dolaştıklarını belirterek, ''Başları dik dolaştılar. Ne zaman dertleri olduysa bütün imkanlarımızla yanlarında olduk. Bir tek örnek gösteremezler ''bize sahip çıkılmadı'' demiş olsunlar. Bizim için vatandaşlarımız söz konusu olduğunda, aidiyetimizin esası vatandaşlık kimliğidir'' dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye''deki sıkıntılardan birinin de muhalefetin alternatif üretememesi olduğunu dile getirerek, ''Bu kadar resimler yayınlandı, bütün dünyanın vicdanı ayağa kalktı, bizim anamuhalefet partisinden 3 gün ses çıkmadı. O resimleri görüp de bir insanın susması mümkün mü? Uyuması, rahat yemek yiyebilmesi mümkün mü?'' şeklinde değerlendirmede bulundu.


10 yıl önce