|

Baydemir'in akil insanlar heyetini güllerle karşıladı

Güneydoğu Akil İnsanlar Heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'la görüştü. Baydemir, heyetin başkan ve üyelerini kapıda karanfillerle karşıladı.

Cihan
00:00 - 12/04/2013 Cuma
Güncelleme: 15:33 - 12/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
Baydemir'in akil insanlar heyetini güllerle karşıl
Baydemir'in akil insanlar heyetini güllerle karşıl

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan görüşmede konuşan akil adamlar heyeti başkanı Yılmaz Ensaroğlu, toplumun farklı kesimlerinin görüşlerini alıp rapor halinde karar vericilere aktarmak için çalıştıklarını söyledi. BDP Milletvekili Ahmet Türk ise Türkiye'de bugüne kadar akil insanların devrede olmamasının bir eksiklik olduğunu belirterek, " Akil insanların barışa kattı yapmak için yola çıktıklarına inanıyorum. Tüm hassasiyetleri göz önünde bulundurarak, Türkün de Kürdün de, ortak bir yol haritasını ortaya çıkartmak gerekiyor. Bugün vicdanlarda bu çabanın bu çalışmanın karşılığı var. Bu büyük bir şans" diye konuştu.

Baydemir ise eşitlik, özgürlük, adalet ve birlikte yaşama temelli bir çözümden başka yol olmadığını belirtti. Baydemir, " Bütün kesimler bunu birlikte inşa etmeli. İç dinamikte barış olursa bütün Ortadoğu'da sınırların esnemesi demek, Ortadoğu'da gümrük birliği, kardeşlik aklıma geliyor. Bu ülkede evlere ateş düştü, evlatlarını kaybettik. Doğu yakasına savaşın kazanının, batı yakasına barışın kaybedeninin olmadığını anlatmamız gerekiyor." diye konuştu.

11 yıl önce