|

Bayrak yaktı serbest kaldı

15 Temmuz'da oluşan birlik ruhunu baltalamak isteyen bir kadın, sela okunan camiye giderek Türk bayrağını yaktı. Gözaltına alınan kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:55 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin millet tarafından geri püskürtülmesi, darbesever bazı vatandaşları oldukça rahatsız etti. Darbe girişiminden 2 gün sonra, 17 Temmuz akşamı Sütlüce'de bulunan Gaysunizade Mehmet Efendi Camii'nde bir kadın elindeki Türk bayrağını, camini demir parmaklılarına asarak yaktı.



KAMERALARA YAKALANDI


Camiye ait güvenlik kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde, cemaatin yatsız namazı kıldığı sırada cami bahçesine giren bir kadın görünüyor. Elindeki bayrağı caminin demir parmaklıklarına asan kadın daha sonra bayrağı elindeki çakmakla yakıyor. Bayrağı ateşe verdikte sonra olay yerinden uzaklaşırken, yatsı namazından çıkan camii cemaati, bayrağın yakıldığını görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine giden Haliç Karakolu polisleri, güvenlik kamera görüntülerini incelenmek üzere karakola götürdü. Yapılan incelemede bayrağı yakan şahsın, 1977 Tunceli doğumlu D.D. olduğu tespit edildi.



TUTUKSUZ YARGILANACAK


Olay gününden sonra adresinde bulunamayan şüpheli gözaltına alındı. Devletin egemenlik alametlerinin aşagılanması suçundan hakkında işlem yapılarak savcılığa sevk edilen ve daha önceden de camilere saldırdığı öğrenilen D.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


#15 Temmuz
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce