|

Bayram tatilinde İstanbul’da gezilecek yerler?

Bayram'da İstanbul'da nereler gezilir, gezilecek yakın yerler nerelerdir? sorularının yanıtını haberimizde sizlere sunuyoruz. Ramazan bayramı sonrasında yaklaşan Kurban bayramında İstanbul'da yakın ve gezi yapılacak yerler vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. Bu haberimizde İstanbul'da popüler olan ve gezilmesi gereken yerleri sizlerle paylaştık.

Yeni Şafak
12:25 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:38 - 1/09/2016 Perşembe
Diğer

Bayram'da İstanbul'da nereler gezilir, gezilecek yakın yerler nerelerdir? sorularının yanıtını haberimizde sizlere sunuyoruz. Ramazan bayramı sonrasında yaklaşan Kurban bayramında İstanbul'da yakın ve gezi yapılacak yerler vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. Bayram tatiline sayılı günler kala henüz tatil planı yapmamış ve Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçirecekler için harika önerilerimiz ve gezi rotalarımız var. İşte İstanbul'da bayram tatilinde ne yapılır, nereler gezilir?



Eyüp – Pier Loti: Bayramın ilk gününü Eyüp Camii'nde bayram duası ve ardındanHaliç adalarını yakından ve yüksekten görebileceğiniz inanılmaz manzara Pier Loti'ye teleferik seremonisi ile ziyaret edebilirsiniz. Burada İçeceğiniz Türk kahvesinin tadı damağınızda kalacak.








Vialand Eyüp: İstanbul'un tek eksiği olan eğlence şehri artık çok yakınımızda! Eğlence şehri Vialand, Bayram Tatili'nde eğlenceli bir aktivite yapmak isteyenler için önerimiz. Birbirinden eğlenceli oyun üniteleriyle eğlenebilir ve İstanbul'un fethine şahit olabileceğiniz Fatih'in Rüyası ünitesini gezebilirsiniz.






Arnavutköy – Rumelihisarı: Sonbaharın henüz soğuk yüzünü göstermediği haftalarda bayram tatilinizde değişik bir aktivite yapmak istiyorsanız tavsiyemiz

Arnavutköy – Rumelihisarı

taraflılarında boğazın temiz havasını içinize çekerek yürüyüş yapın! Yolda gözünüze takılan bir mekanda kahvaltı edin ve Bebek Badem Ezmecisi'nden badem ezmesi alın. Hatta Rumeli Hisarı'nı da gezebilirsiniz.






Sirkeci: Bayram şekeri için Hacı Bekir ya da şekerci Cafer Erol'da noktalanacak Sirkeci turları yapın. Bayram şekerinizi yedikten sonra kendinizi yola bırakın ve İstanbul'un sularla kaplı tarihi müzesi Yerebatan Sarnıcı'nı gezin.





Taksim Masumiyet Müzesi: Orhan Pamuk'un hem yazdığı bir roman hem de yaptığı bir müzedir. 1974 ile 2000'lerin başı arasında geçen aşk romanı, biri zengin diğeri orta halli iki aile üzerinden geçmişe dönüşler ve hatıralarla birlikte 1950-2000 arası İstanbul hayatını anlatıyor. Müzede ise romanda anlatılan kahramanların kullandığı, giydiği, işittiği, gördüğü, biriktirdiği, hayal ettiği şeyler dikkatle düzenlenmiş kutu ve vitrinlerde sergileniyor. Bayram tatilinizde sanat aktivitesi yapmak isteyenler için güzel bir aktivite.







Ortaköy'de boğaz turu: İstanbul'da gezmek istiyorsanız ilk duraklarınızdan birisi kesinlikle Ortaköy olmalı en güzel manzaranın burada yer almasının yanı sıra enfes

kumpir yiyebilir

, boğaz turu yapabilir ve tarihi bir aşka tanıklık etmiş Kızkulesi'ne giden sandallara binerek İstanbul'u Kızkulesi'nden seyredebilirsiniz.





Beykoz Korusu: İstanbul Boğazı'na hakim bir noktada bulunan Beykoz Korusu, İstanbullulara nefes aldıran doğa harikası bir mekan. İstanbul Boğazı sırtlarında yer alan, doğal güzelliğiyle göz kamaştıran Beykoz Korusu, İstanbul'da tatil veseyahatiniz için gezebilineceğiniz nadir güzelliklerden. Beykoz Korusu'nu gezdiyseniz İstanbul'un diğer koru ve köşklerini bu bayram gezebilirsiniz.





Kilyos – Garipçe: İstanbul'da sizlere tatilde olduğunuzu hissettirecek semtler Kilyos'da birçok şey yapabilirsiniz. Yol üstünde Bahçeköy'de balık mangal keyfi yapabilir ya da garipçe köyünü ziyaret ederek kahvaltı edebilirsiniz.






Mimar Sinan Kent Ormanı Nerede Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Sultangazi / İstanbul







Uzak şehirlerde yaşanlar için bayram tatillerinde İstanbul'la gelmek mükemmel bir fırsat! 4 günlük Kurban Bayramı tatiliniz de siz de bu fırsatı değerlendirin. Kendi araçınız ya dauçakla gelebiliceğiniz gibi İstanbul'un kalbinde yer alan manzarasıyla sizleri büyülecek otellerinde konaklaya blirsiniz. Bizden tavsiye, İstanbullular şehri terk ederken İstanbul'un tadını çıkarın.








#İstanbul
#Gezilecek yerler
#Bayram tatili
8 yıl önce