|

Bekamız için

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’den iadesi için de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Mehdi Eker, “Biz iyi niyetle, sonuna kadar ABD yönetimi nezdinde temaslarımızı sürdüreceğiz. Burada muhatabımız aslında 350 milyonluk ABD’dir, sadece orada karar verici 3-5 kişiden ibaret değildir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:05 - 8/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Ortadoğu'daki her istikrarsızlığın en çok Türkiye'yi etkilediğini belirterek TSK'nın Başika'daki varlığının ülke bekası için vazgeçilmez olduğunu kaydetti. Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada Eker, “Türkiye'nin oraya bigane kalması, sırtını dönmesi mümkün değildir. 'TSK orada asker bulunmasın' demek, 'Biz birtakım operasyonlar yapacağız' demektir. Türkiye, herkesten fazla burada bulunmayı hak ediyor. Türkiye'nin güvenliği için de, bölgenin güvenliği için de bu unsurların orada bulunması gerekiyor. Bu da, Türkiye'nin hakkıdır” dedi. Bugüne kadar Türk askerinin Irak'ta Bağdat hükümetinin bilgisi ve desteğiyle bulunduğunu hatırlatan Eker, “Şimdi ne oldu da, bunlar Türkiye'nin Başika'daki unsurlarının çıkmasını talep ediyor, esas onu sorgulamak lazım. Bu, gerçekte Ortadoğu'nun, Musul'un, Kuzey Irak'ın, küresel barışın hayrına mı? Esas sorulması gereken bu” diye konuştu.



YANGIN ÖNCE BİZİ YAKIYOR


Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını kaydeden Eker, “Bu süreçte Türkiye orada olmasın isteniyor. Biz ilgilenmediğimiz zaman, orada çıkan yangın önce bizi yakıyor. Türkiye'nin böyle bir lüksü ve şansı yok. Sırtını dönmekle Türkiye yangından kurtulamaz. Bu Türkiye için beka meselesidir” ifadelerini kullandı.



#Mehdi Eker
#Ortadoğu
#Başika
8 yıl önce