|

Beklenen buluşma

Lösemi hastası Esin ile ona iliğini vererek yaşamasını sağlayan Alman öğretmen Alexandra, uluslararası prosedür gereği 2 yıl sonra biraraya geldi. Kendisini havaalanında çiçeklerle karşılayan Esin'e sarılarak öpen Alexandra, 'Birinin yaşamasını sağlamak onur verici' dedi.

İstanbul
00:00 - 24/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 02:13 - 24/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Beklenen buluşma
Beklenen buluşma

Almanya'da 2 yıl önce ilik nakli olan Esin Köse, kendisine hayat veren Alman kadın öğretmen Alexsandra ve eşi Tima Steinfelder'i, Türkiye'de misafir ediyor. Küçük Esin, babası Ahmet Köse, annesi Katerina ve kardeşi Eda ile birlikte heyecanla beklediği Alexsandra ve eşi Tima'yı, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşıladı. Almanya'da öğretmenlik yapan ve bir süre önce evlenen Alexsandra, Esin'i kucaklayarak öptükten sonra, “Başka bir insana yaşam şansı verdiğim için mutlu ve gururluyum” dedi. Alexsandra, ilik verdiği kişinin bir çocuk olduğunu bildiğini; ancak milliyeti ve cinsiyeti konusunda bilgisinin bulunmadığını kaydetti. Çok heyecanlı olduğunu belirten Esin de, “Ben onun sayesinde kurtuldum. Kendisini Türkiye'de misafir edip müzeleri gezdireceğim” diye konuştu.

PROSEDÜRLER İZİN VERMİYORDU

Baba Ahmet Köse de kızının hayatını kurtaran Alexandra ve eşini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “2 yıl, geçen nisan ayında doldu. Alman ilik bankasına vericiyle tanışmak istediğimizi belirttik. Karşı tarafın da buna olumlu bakması üzerine tanıştık ve kendisini eşiyle birlikte Türkiye'ye davet ettik” dedi.


17 yıl önce