|

Benetton, Türkiye'de yatırımlarını artıracak

Benetton Başkan Yardımcısı Alessandro Benetton, Türkiye'ye yönelik yatırımları artıracaklarını belirterek, "Türkiye için iyimseriz" dedi.

Anka
00:00 - 18/05/2007 Cuma
Güncelleme: 01:12 - 18/05/2007 Cuma
Yeni Şafak
Benetton, Türkiye'de yatırımlarını artıracak
Benetton, Türkiye'de yatırımlarını artıracak

Benetton Başkan Yardımcısı Alessandro Benetton, Türkiye'ye yönelik yatırımları artıracaklarını belirterek, "Türkiye için çok çok iyimseriz" dedi. Türkiye'nin çok avantajlı bir nüfus dağılımına sahip olduğunu kaydeden Benetton, "Aklımızda 2007 sonuna kadar 11 yeni mağaza ile İstanbul'da Temmuz'da bir amiral mağazası açma planı var. Türkiye bizim için Avrasya'ya bir kapı olarak da çok önemli" diye konuştu.

NTV'de yayınlanan İpek Cem'le "Dünyayı Yönetenler" programına katılan Benetton Başkan Yardımcısı Alessandro Benetton, pazardaki yüksek rekabet karşısında markaların temel değerlerini sürdürürken, modernize edilmesi gerektiğini söyledi. Benetton markasının çok aktif ve modern insanların taleplerini karşıladığını kaydeden Benetton, "Demokratik, global bir ürüne inanıyoruz. Bu marka kırk yıldır başarılı. Şimdi çok daha fazla sayıda koleksiyon ve mağaza seviyesinde daha hızlı bir yeniden düzenleme sağladık" diye konuştu.

"HEDEF GELİŞEN PAZAR"

Benetton, Hindistan, Rusya ve Güney Amerika'yı örnek göstererek, gelişen pazarlarda büyümeyi desteklediğini söyledi. Türkiye'nin genel resmi konusunda iyimser olduklarını anlatan Benetton, "Elbette bu olumlu hisse sahip olan sadece biz değiliz. Türkiye, dinamik, genç bir ülke. Büyümekte olan bir ülke. Enflasyon kontrol altına alınıyor. Daha kabul edilebilir bir değer aralığında" değerlendirmesini yaptı.


11 yeni mağaza

Bu yılın sonuna kadar 11 yeni mağaza ile İstanbul'da bir amiral mağaza açmayı planladıklarını kaydeden Benetton, Türkiye'de özel sektörün güçlü bir şekilde büyüdüğünü anlattı. Benetton, "Çok avantajlı bir nüfus dağılımı var. Tüm bunları beğeniyoruz. Daha önce de sözü edildiği gibi ülkenizdeki geçmişimiz de uzun. Çünkü yerel ortağımızla birlikte ilk mağazamızı 1985'te açtık. Bugün ülkenizde 120 mağazamız var. Hem ülkenizdeki üretim kapasitesinin kalitesini hem de daha çok, tüketici zevkini anlama fırsatımız oldu" diye konuştu.


17 yıl önce