|

Berlusconi istifa iddialarını yalanladı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye yakınlığıyla tanınan Il Foglio gazetesinin editörü Giuliano Ferrara, gazetenin internet sitesindeki yazısında Berlusconi'nin istifa etmek üzere olduğunu iddia etti. Berlusconi ise, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı

Aa
00:00 - 8/11/2011 Salı
Güncelleme: 23:36 - 7/11/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Berlusconi istifa iddialarını yalanladı
Berlusconi istifa iddialarını yalanladı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin istifasını açıklayacağı iddia edildi, ancak Berlusconi iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Berlusconi'ye yakınlığıyla tanınan Il Foglio gazetesinin editörü Giuliano Ferrara, gazetenin internet sitesinde yazdığı yazıda Berlusconi'nin istifa etmek üzere olduğunu iddia etti. Ferrara, istifanın birkaç saat içinde hatta daha kısa sürede açıklanacağını yazdı. Berlusconi yanlısı bir başka gazete olan Libero'nun yöneticilerinden Franco Bechis de Twitter hesabından gönderdiği mesajda Berlusconi'nin Pazartesi gecesi ya da Salı sabahı istifasını vereceğini ileri sürdü. İstifa söylentileri üzerine Berlusconi, Facebook sayfasında açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Berlusconi'nin partisi PDL'nin üst düzey isimlerinden biri olan Fabrizio Cicchitto da yaptığı açıklamada, Başbakanın görevinin başında olduğunu ve istifa etmeyeceğini söyledi. Cicchitto, "Az önce Başbakan ile konuştum. Bana istifa söylentilerinin asılsız olduğunu söyledi" dedi. İtalyan haber ajansı ANSA'daki bir haberde de Berlusconi'nin söylentilerin asılsız olduğunu açıkladığı ifade edildi. İtalya'nın borçlanma oranlarının avro tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşması, Berlusconi üzerindeki istifa baskını artırmıştı.

AVRO BÖLGESİ ÇÖKÜYOR MU?

Avro bölgesi borç krizinin odağındaki yeni ülke olan İtalya'nın borçlarının giderek arttığı, büyümesinin de yavaşladığı belirtiliyor. İtalya'nın 1,9 trilyon avro tutarındaki borçları için uluslararası kurtarma paketi talep etme ihtimali ise en korkulan senaryo. Bu durumda 17 ülkenin yer aldığı avro bölgesinin çökebileceği yorumu yapılıyor.



12 yıl önce