|

'Bir çocuğun cinayeti Trabzon'a maledilemez'

Cihan
00:00 - 5/02/2007 Pazartesi
Güncelleme: 16:05 - 5/02/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
'Bir çocuğun cinayeti Trabzon'a maledilemez'
'Bir çocuğun cinayeti Trabzon'a maledilemez'

Rahip Santoro'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle Trabzon'a gelen Papa 16. Benedict'in Roma Vikeri ve İtalyan Piskoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Camillo Ruini, Trabzon Vali Vekili Vural Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Santoro'nun aile fertlerinin yer almadığı ziyarette Ruini, Trabzon'da yaşanan olayı tasvip etmediklerini ve kendilerinin de üzüntülü olduğunu söyledi. Ruini, "Bir çocuğun işlediği cinayeti Trabzon'a ve Türkiye'ye maletmek doğru olmaz. Bunu biliyoruz. Biz de Santoro'yu anmak için Trabzon'a geldik ve burada büyük ilgi ile karşılaştık. " dedi.



VALİ VEKİLİ'NDEN GAF

Kabuldeki konuşmasında gaf yapan Trabzon Vali Vekili Vural Demirtaş, Santoro'nun ölümünü, "Akacak kan damarda durmaz" diye yorumladı.

Demirtaş, Ruini'nin bir cinayetin Trabzon'a maledilemeyeceğini belirttiğini hatırlatarak, "Biz sizlerin acısını paylaşıyoruz. Aslında Trabzon insanı hoşgörülü ve sevgi doludur. Cinayet olayını hiçbir Trabzonlu tasvip etmemiştir. 3 yıldan beri buradayım, Santoro'nun öldürülmesine 'İyi oldu, oh oldu' diyen bir kimseye rastlamadım. " diye konuştu.

Santoro cinayetini 'Akacak kan damarda durmaz derler ve öyle de oldu" şeklinde yorumlayan Vali Vekili Demirtaş, "İlimizden kötü duygularla ayrılmayacağınızı söyleyebilirim. " dedi.


17 yıl önce