|

Boş ol FETÖ!

Pensilvanya merkezli FETÖ örgütünün seçimlerden önce evli üyelerine ‘AK Parti’ye oy verirsem karım boş olsun’ yemini ettirmeyi planladığı ortaya çıktı. Örgüt, bağımsız olarak aday olan, birçoğu tutuklu ‘örgüt üyesi’ için oy isterken, örgüt elemanı adayın bulunmadığı illerde diğer partiler için çalışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2015 الإثنين
Güncelleme: 19:35 - 12/04/2015 الأحد
Yeni Şafak

Hükümeti kirli operasyonlar ile yıpratamayan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), şimdi de yeminli oy tezgahına başvurdu. AK Parti'yi oy kaybına uğratmak için esnaf ve öğrencilere baskı uygulayıp, yemin ettiren örgütün evli çiftlere de “Eğer oy verirsem karım boş olsun” şeklinde yemin ettirmeye çalıştığı öğrenildi. 7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala çalışmalarını yoğunlaştıran örgütün HDP'nin barajı geçmesi için Doğu ve Güneydoğu'da 'oylar HDP'ye' kampanyası başlattığı, bu bölgelerde de 'şartlı boşanmayı' devreye sokacağı belirtildi.



1995 yılında Savaş Ay'ın örgüt lideri Fethullah Gülen'le yaptığı röportajda Gülen'in “Cebrail Aleyhisselam parti kursa desteklemem” dediği ortaya çıkarken örgütün Pensilvanya'dan gelen talimatla son yapılan yerel seçimlerde CHP'ye oy topladığı görülmüştü.



BÖLGEYE GÖRE DESTEK


FETÖ örgütü, AK Parti'yi devirebilmek için hangi ilde hangi parti daha güçlüyse ona destek verme kararı almıştı. Doğu ve Güneydoğu'da HDP, İzmir, Ankara ve İstanbul gibi metropollerde CHP, İç Anadolu ve Ege'nin bazı illerinde ise MHP açıktan desteklenmişti.



Örgüt, 7 Haziran'da yapılacak seçim öncesi de yeni bir planı yürürlüğe koydu. '17-25 Aralık hükümete darbe girişiminde' aktif rol oynayan paralel polisleri seçimlerde bağımsız aday olarak gösteren örgüt, söz konusu örgüt üyelerini vekil yaparak onları cezaevinden kurtarmayı hedefliyor.



Paralel örgütün, tehdit ve şantaj yoluyla oy toplama girişimi PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da yıllardır yaptığı uygulamayla da benzerlik gösteriyor. Fethullahçı Terör Örgütü'nün kendi içinden aday çıkaramadığı illerde ise tıpkı 30 Mart yerel seçimlerinde olduğu gibi, bölgede güçlü olan parti için çalışacağı öğrenildi.


#Fethullah Gülen
#FETÖ
#paralel
#AK Parti
٪d سنوات قبل