|

Bu vatanı sahipsiz sanmayın

Siirt'te şehit düşen 6 korucunun köyünde teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Ekmekçiler köyündeki şehit yakınları, “Kanımızın son damlasına kadar PKK ile mücadele edeceğiz. Vatan söz konusu olunca gerisi teferruattır. Hiç kimse bu vatanı sahipsiz sanmasın” dediler.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 01:47 - 3/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Saldırıda güvenlik korucuları Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sıddık Ertan, Seyfettin Başkurt, Nevzat Gökçe şehit düşmüştü.
Saldırıda güvenlik korucuları Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sıddık Ertan, Seyfettin Başkurt, Nevzat Gökçe şehit düşmüştü.

Siirt'te yol yapım çalışmaları esnasında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda 6 şehit veren Ekmekçiler köyü sakinleri, terör örgütü PKK'yı lanetledi. Taziyelerin sürdüğü köyde aralarında kadınların da bulunduğu köy halkı Türk bayraklarıyla yürüyüş yaparak hep birlikte “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” ve “Her şey vatan için” sloganları attı.

BİR YILDIR ORADALARDI

Şehit korucu Mehmet Eren'in amcasının oğlu Ayhan Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ailelerine gönderdiği taziye telgrafını okudu. Daha sonra şehitler için dua edildi. Şehit korucu Seyfettin Başkurt'un amcası ve korucu başı Abdurrahman Başkurt, korucuların bir yıldır Ormanardı köyü mevkiindeki yol yapım çalışmasında emniyeti sağladığını söyledi.

DEVLETİN YANINDAYIZ

Başkurt, "PKK başta olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Ekmekçiler köyü halkı olarak yıllardır bunlarla mücadele ediyoruz. PKK'nın karşısındayız, kanımızın son damlasına kadar da mücadele edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanındayız. PKK, bu köy şehit verdi diye pes edeceğimizi düşünmesin. Bu daha başlangıç, mücadelemiz sürecek” dedi.

38 ÇOCUK YETİM KALDI

Şehit Nevzat Gökçe'nin ağabeyi güvenlik korucusu Zeki Gökçe de saldırıyla 38 çocuğun babasız kaldığını belirtti. Gökçe, "Ama bu çocuklar sahipsiz değil. Devletimiz var olduğu müddetçe bu çocukların annesi ve babası vardır" dedi. Terör örgütü PKK'nın Kürtleri temsil etmediğini vurgulayan Gökçe, kimsenin örgütün oyununa gelmemesi çağrısında bulundu.

TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİL

8 çocuk babası şehit Abdullah Yüztaş'ın ağabeyi Sabri Yüztaş da terör örgütünün hain emellerine ulaşamayacağını aktardı. "Vatan sağ olsun. Vatan söz konusu olunca gerisi teferruattır. Şehitlerimiz ölmedi, yaşıyor. Hiç kimse bu vatanı sahipsiz sanmasın" diyen Yüztaş, devletin terör örgütleriyle mücadeledeki kararlılığını sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.


Hasret bitti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenen Balkaya Dağları eteklerinde Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı ve Derecik Belde Belediyesi'nce "köye dönüş" etkinliği yapıldı. Grup, ellerindeki Türk bayrakları ile yaklaşık 14 kilometrelik yürüyüşün ardından köye ulaştı. Etkinlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

1994 yılında terör nedeniyle boşalan Koçyiğit köyü yakınındaki alanda vatandaşlar birlikte yemek yedi. 24 yıldır hasret kaldıkları topraklarına dönmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, halay çekti. Köy sakinlerinden Salih Çetinkaya, “Ülkemize, bölgemize, köyümüze huzur geldi, devletimiz var olsun. Biz de devlet için varız” dedi.

#Siirt
#Terör
#Şehit
#Hakkari
6 yıl önce