|

Bütün yüreğimle lânetliyorum

Gazze''de soykırım düzeyine ulaşan katliamı eleştiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Bu lanetlenmiş İsrail, hiç acımadan bayram günü bu katliamı yaptı. Bütün yüreğimle lanetliyorum'' dedi

Ankara
00:00 - 2/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:12 - 2/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Bütün yüreğimle lânetliyorum
Bütün yüreğimle lânetliyorum

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İsrail''in Gazze''ye saldırılarında bin 400''ün üzerinde can kaybı yaşandığını belirterek, ''Bakın sadece üç bayram günü hayatını kaybeden 380 kişi. Bu lanetlenmiş İsrail, hiç acımadan bayram günü, onların bayram yaptığı günlerde bu katliamı yaptı. Lanetliyoruz, bütün yüreğimle, bütün gönlümle lanetliyorum İsrail''i'' dedi.

GAZZE BİZİM KANAYAN YARAMIZ

Atalay, AFAD Başkanı Fuat Oktay ile düzenlediği basın toplantısında, AFAD''ın koordinasyonu altında Irak ve Gazze''de yürütülen insani yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Gazze''nin kendileri için kanayan yara olduğuna dikkati çeken Atalay, Gazze''de hayatını kaybedenlerin sayısının bin 400''ü aştığını söyledi. Hayatını kaybedenlerden çoğunun çocuk olduğunu ifade eden Atalay, ''Bakın sadece üç bayram günü hayatını kaybeden 380 kişi. Bu lanetlenmiş İsrail, hiç acımadan bayram günü, onların bayram yaptığı günlerde bu katliamı yaptı. Lanetliyoruz, bütün yüreğimle, bütün gönlümle lanetliyorum İsrail''i'' dedi.

AFAD''IN YARDIMLARI SÜRÜYOR

Bulabildikleri bütün yardım kanallarını kullanmaya özen gösterdiklerini anlatan Atalay, şöyle devam etti: ''Şu anda hem gıda hem ilaç hem de diğer insani yardımlar konusunda yoğun çabamız var. AFAD daha çok gıdaya ağırlık verdi. 15 bin tonluk bir un gönderilmesi, BM ajansıyla yürüyor o kısım kısım. Ayrıca Kızılay''ın 20 ton ilaç ve tıbbi malzemeyi Gazze''ye ulaştırması çok önemli o ulaştı. Kızılay 2 bin 500''e yakın gıda kolisini ulaştırdı. Gazze''ye yardım hesapları açıldı. Diyanet kampanya yürüttü. TİKA kanalıyla da 5 milyon dolarlık yardım ulaştırılmaya çalışılıyor.''

Dilenmeye gerek yok yerimiz var

Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımlara da değinen Atalay, insani yardımlara sınır ötesinde sıfır noktasında yapılan yardımları dahil etmediklerini söyledi. Türkiye''de Suriye sınırına yakın yerlerde 22 kamp kurulduğunu anımsatan Atalay, arazi bulunamayan yerlerde Malatya gibi biraz daha içerilere kaydıklarını anlattı. Şu anda kamplarda 220 bin kişinin kaldığını bildiren Atalay, kamplarda halen 30 bin kişilik bir kapasite bulunduğunu da söyledi. Bu kampların dünyada örnek gösterilen iyi kamplar olduğunun altını çizen Atalay, ''Kamplarımızda halen boş yerimiz var. Dilencilik gibi görüntülere meydan vermeyin'' dedi.

10 yıl önce