|

Büyük çöküş yakın iflaslara izin verilsin

Parasal genişleme politikalarının yakında büyük bir çöküşe neden olacağını iddia eden ünlü yatırımcı Rogers, ''Daha fazla basılması insanların kâğıt parayı değersiz bularak uzaklaşmasına yol açacak'' dedi. Rogers Türk ekonomisine de övgü yağdırdı: Türkiye yatırım listemde üst sırada. Eğer cari açık konusu çözümlenirse, Türkiye benim yatırım listemde çok yukarıda yer alıyor diyebi-lirim'''

Aa
00:00 - 25/05/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:13 - 25/05/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Büyük çöküş yakın iflaslara izin verilsin
Büyük çöküş yakın iflaslara izin verilsin

Dünyaca ünlü Emtia yatırımcısı ve finans uzmanı Jim Rogers, ''Türkiye''nin kredi notunun uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından ''yatırım yapılabilir'' seviyeye yükseltilmesi son derece önemli'' dedi.

Rogers, son yedi ay içerisinde sırasıyla Fitch, Moody''s ve Japan Credit Rating Agency''nin (JCR) Türkiye''nin kredi notunu ''yatırım yapılabilir'' seviyeye çıkarmasının özellikle yatırımlar açısından önemli olduğunu belirtti. Rogers, yatırımcıların genellikle, ''yatırım yapılabilir'' notu sonrasında hemen harekete geçmediğini, bazı başka göstergeleri de değerlendirdiklerini belirtti.

GENİŞLEMECİ POLİTİKA SONUMUZ OLACAK

Rogers, tüm dünyada parasal genişlemeye devam edilmesinin daha sonrada ülke ekonomileri için onarılması çok zor sonuçları ortaya çıkaracağını belirterek, ''Parasal genişlemeye devam etmek yakında bir çöküşü gerçekleşmesine neden olacak. Kimse ve hiçbir ülke bu parasal genişleme trendinden muaf değil. Böylesi bir çöküş herkesi etkisi altına alacak. Olası bir çöküşün sonuçları hepimiz için çok kötü olacak. Paranın giderek daha fazla basılması artık insanların kâğıt parayı değersiz bularak uzaklaşmasına, bir değer olarak görmemesine yol açacak. Eğer genişlemeci politikalara devam edilirse bu yılın sonlarında doğru piyasalarda ciddi bir çöküş yaşanabilir'' diye konuştu.

FED İFLAS EDECEKLERE MÜSAADE ETMELİ

Parasal genişlemenin küresel finans piyasalarında yakın zamanda bir çöküşe neden olabileceğini belirten Rogers, böyle bir çöküşün olası etkilerini için, ''İflas edeceklerin iflas etmesine müsaade etmeleri gerekiyor. Belki birçok insan bu durumda ilk etapta etkilenecek. Ama insanları sürekli tekrar tekrar kurtaramazsınız. Bu daha başarısızlığın sonuçlarını ortadan kaldırmak için yeterli değil. Daha önce olmadı, şimdi de olmayacak'' şeklinde konuştu.

Emtia yatırımını savunan Jim Rogers, dünyanın önde gelen ve en çok takip edilen yatırımcılarından biri olarak dikkat çekiyor.

Altının taban yapmasını bekliyorum

Yatırımlarının büyük bölümünü , ''Er ya da geç altın fiyatları bin 900 dolar seviyelerini yeniden görecektir. Ama şu anda altın fiyatlarını henüz taban yapıp yapmadığından emin değilim'' dedi. Altın fiyatları için umutlu konuşan Rogers, ''Ben hali hazırda bütün altınlarımı tutuyorum ve yeniden altın alacağım. Sadece iyi bir taban yapmasını bekliyorum. Bunu gerçekleştiğini gördüğümde tabi ki altın almaya devam edeceğim'' dedi.


11 yıl önce