|

Büyük yatırımcıya dev kolaylık!

Ülke ekonomisi ic¸in bu¨yu¨k o¨neme sahip yatırımların izin ve alan temini su¨rec¸lerinin hızlı bic¸imde sonuc¸landırılmasına yo¨nelik mekanizma olus¸turulacak.

Aa
00:00 - 5/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:17 - 5/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Büyük yatırımcıya dev kolaylık!
Büyük yatırımcıya dev kolaylık!

Yatırımcılara ve is¸letmelere yo¨nelik izin, onay ve is¸lemlerle ilgili bu¨rokrasi azaltılacak, saydam ve objektif kurallar getirilecek.

Ülke ekonomisi ic¸in bu¨yu¨k o¨neme sahip yatırımların izin ve yatırım yeri temini su¨rec¸lerinin hızlı ve etkin bir bic¸imde yu¨ru¨tu¨lmesine ve sonuc¸landırılmasına yo¨nelik mekanizma olus¸turulacak. Bu çerçevede, söz konusu amaca yönelik gerekli koordinasyonu sagˆlamak u¨zere kurulacak mekanizmaya ilis¸kin mevzuat altyapısı hazırlanacak. Bu kapsamda, so¨z konusu mekanizmanın yapısı, yatırımların kapsamı ve yu¨ru¨tu¨lecek su¨rec¸lerin niteligˆi belirlenecek.

Bölgesel değerlendirme raporları hazırlanacak

İs¸ ve yatırım ortamı, her bo¨lge o¨zelinde ve mukayeseli olarak analiz edilecek. Ayrıca, bo¨lgesel yatırım ortamı degˆerlendirme raporları ve il yatırım destek ve tanıtım stratejileri oluşturulacak.

Bu çerçevede, 2 yıl su¨recek c¸alıs¸ma kapsamında kalkınma ajansları koordinasyonunda, her bo¨lge ic¸in uluslararası standartlarda bo¨lgesel yatırım ortamı degˆerlendirme raporları hazırlanacak. I·l yatırım destek ve tanıtım stratejileri, kalkınma ajansları koordinasyonunda Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile is¸birligˆi ic¸inde yapılacak.

9 yıl önce