|

Çalımbay:Kötü gidişatı durdurduk

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Eskişehirspor'u 1-0 yenerek, ligdeki kötü gidişatlarını sonlandırdıklarını söyledi.

Aa
00:00 - 9/11/2012 Cuma
Güncelleme: 23:18 - 9/11/2012 Cuma
Yeni Şafak
Çalımbay:Kötü gidişatı durdurduk
Çalımbay:Kötü gidişatı durdurduk

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu maç öncesinde 3 haftadır yenildiklerini, sakat futbolcular ve cezalılar nedeniyle şansızlıklar yaşadıklarını söyledi.

Eskişehirspor maçında bu şansızlığı kırmak istediklerini ifade eden Çalımbay, ''Arkadaşlarımı kutluyorum. Maçın başından sonuna kadar inanılmaz şekilde mücadele ettiler. Her şeylerini ortaya koydular. Bilhassa kalecimiz ve defansımız hatasız oynadı'' dedi.

Çalımbay, kötü gidişe 'dur' dediklerini belirterek, ''İnşallah bundan sonrası istediğimiz şekilde gider'' ifadesini kullandı.

Ligin ikinci devresinde mutlaka takıma takviye yapmaları gerektiğini vurgulayan Çalımbay, ''Bu takviyeleri yaparsak alternatifli kadromuz olur. Ondan sonra iyi şeyler olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Esame listesinde ilk onbirde yer alan Doğa Kaya'nın maç öncesi kadrodan çıkarılmasına da değinen Çalımbay, futbolcunun rahatsızlığından dolayı değil, tribünlerden yapılan kötü tezahürat nedeniyle kadrodan çıkarıldığını söyledi.

Kötü tezahürat yapıldı

Doğa'ya maç öncesi Sivasspor taraftarlarının bulunduğu tribünden kötü tezahürat yapıldığını anlatan Çalımbay, şunları söyledi:

''Bunu bütün Sivaslılara mal etmiyorum ama maçtan önce oyuncumuza küfredilmesi, kötü davranılması çok çirkin. 3-4 kişinin yaptığı şey, bütün Sivaslılara mal edilmez ama herkesin böyle günde oyuncusuna sahip çıkması gerekiyor. Lütfen, bunu yapanlara Sivas camiası izin vermesin. Yazık, çocuk geldi 'oynayamayacağım' dedi ve biz de onu değiştirmek zorunda kaldık, rahatsızlığı falan yok.''

Sivassporlu futbolcu Mehmet Nas da hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Jan Rajnoch ise galibiyeti takım olarak verdikleri mücadelenin neticesinde elde ettiklerini vurguladı.

Kaleci Milan Borjan da kaybedilen son 3 maçtan sonra bu galibiyetin kendilerine iyi geldiğini belirtti. Bugün takım gibi oynadıklarını anlatan Borjan, galibiyeti kendilerine sürekli destek olan yönetime ve teknik ekibe armağan etti.

Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da Sivasspor'un 4 haftadır kazanamadığını, bu nedenle maçın bekledikleri gibi zorlu geçtiğini söyledi.

Rakibin nasıl bir oyun planıyla maça çıkacağını aşağı yukarı tahmin ettiklerini belirten Yanal, ''İlk 15 dakikalık periyotta duran toptan gol yedik. Daha sonra oyunu kontrol altına alan takımımız, kazanmak adına her şeyi denedi. Bugün çok sert savunmayla karşılaştık, çok faul vardı. Bu oyunu açabilmek adına bazı riskler de aldık'' dedi.

Bütün çabalarına rağmen maçı kazanamadıklarını dile getiren Yanal, ''Her koşulda ve saha şartlarında gole gitmek ve gol yapmak olgunluğunu göstermemiz lazım. Bugün bundan uzak kaldık. Bunu yapabilecek kadromuz var'' diye konuştu.

Alper Potuk'un (A) Milli Futbol Takımı kadrosuna davet edilmesini de değerlendiren Yanal, milli takıma seçilmenin değil, orada kalıcı olmanın ve oynamanın önemli olduğunu vurguladı.

Eskişehirsporlu futbolcu Veysel Sarı ise kendileri adına kötü bir skor olduğunu söyledi.

Atdhe Nuhiu da Sivasspor'un haklı bir galibiyet aldığını belirtti.

Sivasspor ligdeki 100. galibiyetini elde etti

Süper Lig'de 8 sezondur mücadele eden Sivasspor, Eskişehirspor'u yenerek ligdeki 100. galibiyetini elde etti. Maçın ardından stat hoparlöründen 100. galibiyetin elde edildiği anons edildi. Futbolcular ve taraftarlar, galibiyeti kutladı.


11 yıl önce