|

Candan: THY hükümeti kurtardı

Erol Evcil'in cezaevinde can güvenliğinin sağlanması gerektiğini kaydeden Candan, "Erol Evcil susturulmamalıdır.

Yeni Şafak
01:00 - 4/11/1999 Perşembe
Güncelleme: 18:46 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ANKARA- FP Konya Milletvekili Veysel Candan, THY hakkında verdikleri Meclis araştırma önergesinin, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda iktidar partilerine mensup milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini belirterek, "THY hakkındaki araştırma önergemiz sonuçlanmış olsaydı, hükümet düşecekti" dedi.

Evcil ihbar etti

Candan, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, THY'nin 1 milyar 339 milyon dolar karşılığında 49 uçak satın aldığını, Erol Evcil'in de bir televizyonun canlı yayınında, "Bu alımlarla ilgili olarak 55 milyon doların İsviçre'deki bir bankanın hesabına yatırıldığını ve bu paranın, bir Bakan ile yanındaki kişiler tarafından taksim edildiğine şahit olduğunu" söylediğini hatırlattı. Erol Evcil, mutlaka konuşmalıdır. Evcil konuşursa, Susurluk da, THY de çözülecektir. Susurluk çözülürse, hükümet de çözülecektir" dedi.

Rüşvetçi Bakan hâlâ görevde

İktidar partilerine mensup milletvekillerinin, tek tek görüşmelerde THY'ye ilişkin araştırma önergesine olumlu oy kullanacaklarını belirtmelerine karşın, birtakım aracıların girişimleri sonucu, özel gayretlerle bunun engellendiğini iddia eden Candan, Evcil'in açıklamasında söz konusu edilen Baka'ın, halen "hükümet ortaklığı içinde" bulunduğunu söyledi. Gazetecilerin sorularına karşın sözü edilen Bakan'ın adını açıklamayan Candan, "Bu Bakan'ın adının belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istemiştik. Af Yasası da bunlarla yakından ilgilidir. Aftan yararlanacak insanlar da bu dosyaların içindedir" diye konuştu.

THY'yi hâlâ soyuyorlar

Candan, THY`nin bilançolarının gerçeği yansıtmadığını, sürekli zarar eden kurumun muhasebe oyunlarıyla kâr ediyor gösterildiğini, rekabet oluşturulmadn milyonlarca dolarlık alım gerçekleştirildiğini, THY personeli tarafından kurulan naylon şirketlerden dünya fiyatları üzerinde uçak kiralanarak kurumun soyulduğunu iddia etti. Veysel Candan, "Araştırma önergemizin reddedilmesiyle, bu iş burada kapanmayacak. Elimizdeki bilgi ve belgeleri savcılığa vererek mücadelemizi sürdüreceğiz. DGM Savcısı da, bu açıklamamızı ihbar kabul ederek, Evcil'in bu konuda da ifadesini almalıdır" diye konuştu.

Ersümer için araştırma istemi

Candan, Mavi Akım Projesi ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer hakkında Meclis soruşturması açılmasını isteyeceklerini de bildirdi. ------- Geri OKU ------------------



-------------------------


 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce