|

Canımı bağışladınız

Türkiye'nin “mavi bebek” olarak tanıdığı doğuştan kalp hastası Gazzeli Seraj bebek, anne ve babasına kavuştu. Doğumdan 41 gün sonra çocuğunu öperek hasret gideren baba, “Gazze'ye dönünce ilk olarak ne yapacaksınız” sorusuna, “Önce evime bir Türk bayrağı asacağım. Bana canımı çocuğumu bağışladılar” diye cevap verdi.

Oktay Yıldırım
00:00 - 16/07/2010 Cuma
Güncelleme: 23:11 - 15/07/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Canımı bağışladınız
Canımı bağışladınız

Türkiye yolculuğu, gazeteci Murat Sabuncu'nun Gazze'deki olaylara ilişkin haberiyle başlayan Seraj bebek, Medical Park Hastaneleri'ndeki tedavisi sonrası ailesine kavuştu. Akciğer atardamarındaki doğumsal bir soruna bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında “mavi bebek” olarak bilinen kalp rahatsızlığı teşhisi konan Seraj bebek, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde yeni doğan ünitesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Direktörü Doç. Dr. Barbaros Kınoğlu yönetimindeki ekibin gözetiminde tedavi edildi. Seraj bebek, dün saat 18.00'de Mısır'dan İstanbul'a gelen annesi Fatma Abujaard ve babası Alam Abujaard'a verildi.

ŞANS AMELİYATI YAPTIK

Aileyle birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Seraj bebeğin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Hastane Başhekimi Uzman Dr. Oğuzhan Cücü, bebeğin anjiyosunu yaptırdıktan yaklaşık 4 ay kadar tölere edebileceğini düşündüklerini belirterek, “Akciğer ana damarındaki tıkanıklık nedeniyle bebek PDA dediğimiz bir açıklıktan oksijenlenerek yaşamını sürdürebiliyordu. Fakat geçen zaman içinde bu kanalın tam olarak kapanmaya başladığını, kılcal damarların bebeği 4 ay idare edemeyeceğini anladık ve şans ameliyatı dediğimiz bir ameliyat yaptık” dedi.

4.5 AYLIK HASRETLİK BİTTİ

Basın toplantısında Seraj bebeğin annesi annesi Fatma Abujaard ve babası Alam Abujaard, tercüman aracılığıyla soruları yanıtladı. “4.5 ay sonra çocuğumu gördüğümde dünyalar benim oldu” diyen anne Fatma Abujaard, "Yurt dışına çıkaramıyorduk, İsrail istemiyordu. Emeği olan herkese, özellikle bakan, doktorlar ve hastaneye çok teşekkür ederim. Hayatımızda hiç unutamayacağımız bir iyilik yaptılar bizim için” dedi. “Gazze'de yardıma muhtaç hayatların kaybeden bebekler var mı” sorusuna anne Fatma Abujaard, “Başka çok hasta çocuklar da var; bizimki gibi değil” diye yanıt verdi. Bebeğinizi ilk emzirdiğinde korktuğunu anlatan anne, "Göğsümü tutmadı; ama cihazla çektiler, emdi çok sevindim tabii ki” diye konuştu.

ÖNCE TÜRK BAYRAĞI ASACAĞIM

Emeği geçen başta Dışişleri Bakanı, Türk Büyükelçisi olmak üzere herkese çok teşekkür eden baba Alam Abujaard, “Gazze'ye dönünce ilk ne yapacaksınız” sorusuna “İlk olarak önce evime bir Türk bayrağı asacağım. Çünkü yaptıkları hiçbir zaman unutulmaz. Canımı çocuğumu bana bağışladılar” diye cevapladı.

Basın toplantısının ardından tedavisi tamamlanarak ailesine teslim edilen Seraj bebek, basın mensuplarını gösterildi. Bu sırada anne Fatma Abujaard ve baba Alam Abujaard'da çocuklarını doyarak sevip öptüler.


1 yaşında yeniden ameliyat

12 Haziran'da babaannesiyle birlikte hava ambulansıyla İstanbul'a getirilen ve 3 ameliyat geçiren "mavi bebeğin" kalbine suni damar takıldı. 2 kilo 500 gram olan Seraj bebeğin ilk kontrolü 1.5 ay sonra yapılacak. Seraj bebek, bundan böyle ise 2'şer aylık aralıklarla kontrolden geçirilecek. Seraj bebeğin yaşaması içinse 1 yaşından sonra planlanan asıl ameliyatının mutlaka yapılması gerekiyor.



14 yıl önce