|

Carrefour'u Avrupa'da bir tek Türkiye güldürdü

Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, Türkiye'nin Avrupa'daki en dinamik ülke olduğunu belirterek, yıl sonuna kadar 60 mağaza açacaklarını bildirdi

00:00 - 25/07/2009 Cumartesi
Güncelleme: 02:59 - 25/07/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Carrefour'u Avrupa'da  bir tek Türkiye güldürdü
Carrefour'u Avrupa'da bir tek Türkiye güldürdü

Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, bu yılın ilk yarısında 28 mağaza açtıklarını, 2009 sonunda ise 60 mağazaya ulaşacaklarını bildirdi.

Vicaire, Türkiye'deki krizin bugüne kadar yaşanan krizlerden ve dünyada meydana gelen krizden farklı olduğunu belirterek, 2001'deki krizde tüm tüketim kalemlerinde “bıçak gibi” bir kesilme yaşandığını, bu krizde ise sistemin ciddi şekilde direndiğini, gıda sektöründeki büyümenin aynı şekilde devam ettiğini söyledi. Vicaire, “Gıda açısından Türkiye tüm Avrupa ülkeleri içinde ilk çeyrekte en iyi rakamları elde eden ülke. İlk yarıda gıda sektöründe yüzde 8-10 arasında bir büyüme yaşandı” dedi.

EN DİNAMİK ÜLKE BURASI

Türkiye ekonomisi ve pazarına çok iyimser yaklaştığını ifade eden Vicaire, “Türkiye'nin Avrupa içinde gıda sektöründe en dinamik ülke olduğuna inanıyorum” diye konuştu. Dağıtım zincirlerinin Türkiye'de yeni mağazalar açtığını, yatırımlar yaptığını, Türkiye'de genç bir nüfus olduğunu ve kentleşmeye yönelmenin hız kazandığını anlatan Vicaire, ekonominin hızla büyüdüğünü, perakendenin Türkiye'de halen gelişim gösterdiğini kaydetti.

'HEDEFİMİZ KALICI OLMAK'

Soruları cevaplayan Vicaire, Türkiye'de 16 yıldır faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Düşüncemiz burada kalıcı olmak ve Türkiye'de büyümektir. Birinci arzumuz Türkiye'nin büyümesine eşlik etmektir. Geçen yıl sizlere 3 yıl içerisinde mağaza sayımızı ikiye katlamak gibi bir hedefimiz olduğundan bahsetmiştim. Sözümüz, yaptığımız açıklama halen geçerli.”


Çalışan sayısı katlanacak

Guillaume Vicaire, '2011 sonuna kadar çalışan sayınız ikiye mi katlanacak?' sorusu üzerine, 'Evet, çalışan sayımızı ikiye katlamak gibi bir hedefimiz olduğunu geçen yıl söylemiştim' dedi. Vicaire, Carrefoursa'nın 7 bin 500 çalışanı ile Türkiye'nin 42 il ve 16 ilçesinde 175 mağaza ile faaliyet gösterdiğini, söyledi.


Bahçelievler AVM açılıyor

Vicaire, Ağustos ayında Carrefoursa Bahçelievler AVM'nin kapılarını tüketiciye açacağını belirterek, mağazanın, 105 milyon lira yatırım yapılarak Carrefoursa'nın Türkiye'ye kazandırdığı 12. alışveriş merkezi olduğunu söyledi. Bahçelievler AVM'nin 58 bin metrekare kapalı alan ile yaklaşık 500 kişiye istihdam yaratacağını, 8 bin metrekare net satış alanından oluşan Carrefoursa hipermarketin ise sadece mağazada yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayacağını kaydeden Vicaire, AVM inşaatı sırasındaki zemin hareketi sebebiyle kısmen hasar gören İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne 2 bin 416 metrekare alanda yeni hastane binaları tamamlandığını, İl Sağlık Müdürlüğü'ne tesliminin yapıldığını, ayrıca yeni bir hastahane bloku yapılması amacıyla 5 milyon liralık daha bütçe ayrıldığını, yetkililere bağış önerisinde bulunduklarını bildirdi. Arsanın daha önce Hazineye ait olduğunu hatırlatan Vicaire, “Oraya girişimizle beraber arsa kıymet kazandı ve daha sonra biz o arsada belediyeye 6 adet bina yaptık' dedi. “Arsayı 6 bina karşılığında mı almış oldunuz?' sorusuna Vicaire, “Evet' dedi.


Krizi iç tüketim artışı bitirir

Guillaume Vicaire, 2001'e göre süpermarketlerin çok daha yaygın açılmaya başladığını, Türkiye'nin çok dinamik bir ülke olduğunu düşündüğünü belirterek, şöyle devam etti: 'Türkiye'de iç tüketimin, iç talebin arttığı noktada ekonomik krizin ortadan kalkacağını, iç talebin artmasının ekonomik krizin kalkmasında en önemli etken olacağını düşünüyorum. Krizden etkilenen diğer ülkelerin aksine, Türkiye'de iç talep ve iç tüketim o kadar canlı ki, bu, krizden çıkmak için ciddi bir şekilde bir etken oluyor. Türkiye, krizin etkisinden çabuk kurtulacak” dedi.


15 yıl önce