|

Çatı daha çatılmadan çatırdadı

Girdiği her seçimde yaşadığı yenilgilerin Kılıçdaroğlu’nda adeta ‘bağımlılığa’ dönüştüğünü söyleyen Başbakan Yıldırım, “Bağımlılık kötü bir şey. Seni bu bağımlılığından kurtarmak istiyoruz. Onun için de 24 Haziran’da artık bu işi bitiriyor, bir dönemi kapatıyoruz” dedi. Yıldırım ‘çatı aday’ projesinin ise daha başlamadan çöktüğünü belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2018 Pazar
Güncelleme: 03:24 - 29/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

İstanbul ve İzmir'deki kongrelerde Başbakan Binali Yıldırım'ın gündeminde, cumhurbaşkanı adayını halen belirleyemeyen muhalefetin 'çatı aday projesi' vardı. "Bugünlerde yine içeride ve dışarıda bir kumpas, bir çatı, Türkiye'nin aydınlık yarınlarına karşı bir tezgahla, çirkin bir tezgahla karşı karşıyayız. Ancak hamdolsun yaptıkları bu oyunlar başlarına geçti, kurmaya çalıştıkları çatı daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu" diyen Yıldırım, projeyi yürütenlerin derdinin Türkiye'nin geleceği değil, 'Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı' olduğunu söyledi. Yıldırım, "(Aman Recep Tayyip Erdoğan olmasın da AK Parti olmasın da Türkiye'ye ne olursa olsun. Ne yapalım da ne edelim de AK Parti'yi iktidardan indirelim.) Bunun için her türlü oyuna, her türlü kumpasa, her türlü ilişkiye girenleri görüyoruz. Yağma yok. 15 yıllık bu birikimi, 15 yıllık geldiğimiz bu noktayı alçaklara, memleket düşmanlarına, bölücülere, FETÖ'cülere teslim etmeye hiç ama hiç niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.

YENİLGİ BAĞIMLISI

Deniz Baykal'a kaset kumpası sonucu CHP'ye genel başkan olduğu 2010 yılından buyana girdiği her seçimde yenilen Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Yıldırım, "Kemal bey sen ne yaptın? Her seçimde yenilmek sende bağışıklık yaptı, bağımlılık yaptı. Onun için 'erken seçim' diyorsun. Bağımlılık kötü bir şey. Seni bu bağımlılığından kurtarmak istiyoruz. Onun için de 24 Haziran'da artık bu işi bitiriyor, bir dönemi kapatıyor ve yeni bir dönemi açıyoruz" dedi. Yıldırım, "AK Parti, reformun adresi, değişimin öncüsüdür. Bunu, bugün kamuda çalışanlarının yüzde 40'ı, hakim ve savcıların yüzde 31'i, avukatların yüzde 43'ü, üniversitelerdeki hocaların yüzde 50'sini kadınların oluşturduğu bir ülkenin başbakanı olarak söylüyorum. Bunu, kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde 42'den yüzde 82'ye çıktığı, yüksek öğrenim gören kadınların ve genç kızlarının sayısının yüzde 12'den 44'e çıktığı Türkiye'nin bir ferdi olarak söylüyorum" diye konuştu.

#Binali Yıldırım
#Seçim
#Muhalefet
6 yıl önce