|

Çelebi durmuyor

Türk Sivil Havacılık sektörünün köklü şirketlerinden Çelebi Hava Servis A.Ş Budapeşte ve Bombay'dan sonra şimdi de Delhi Indra Gandhi Uluslar arası Havalimanının kargo ihalesine girdi.

Yasin Yılmaz
00:00 - 10/03/2009 Salı
Güncelleme: 14:16 - 10/03/2009 Salı
Yeni Şafak
Çelebi durmuyor
Çelebi durmuyor

Türk Sivil Havacılık sektörünün köklü şirketlerinden Çelebi, uluslararası pazarlardaki atılımına devam ediyor. Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS), Budapeşte ve Bombay'dan sonra şimdi de Hindistan'ın en büyük havalimanı olan Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı kargo ihalesi için teklif verdi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı işletmecisi Delhi International Airport Private Ltd. (DIAL) tarafından açılan ihale; “mevcut kargo terminalinin (Brownfield), geliştirilmesi, modernizasyonu, finansmanı ve 25 yıl süreyle işletilmesi” ile “yeni yapılacak kargo terminalinin (Greenfield), projelendirilmesi, inşaatı, finansmanı ve 25 yıl süreyle işletilmesi”ni kapsıyor.





Çelebi Hava Servisi'nin, İMKB'ye dün yaptığı yazılı açıklama ile de ihaleye katılımını beyan ettiği Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı, Hindistan'ın en büyük havalimanı. Havalimanında 2008 yılında hizmet verilen kargo miktarı, 430.000 tona ulaştı. Son yıllarda hava trafiği hızlı büyüyen Hindistan'da, buna paralel olarak havacılık sektörü de aynı hızda gelişmektedir. Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı kargo trafiğinde, 2001 yılından bu yana her yıl ortalama %10 büyüme gözlenmektedir.





Türk Sivil Havacılık Yer Hizmetleri'nin en köklü ve değerli şirketlerinden olan Çelebi Hava Servisi, 2006 yılı sonundan bu yana, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan Budapeşte Ferihegy Uluslararası Havalimanı'nda yer hizmetleri işini başarıyla yürütüyor. Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden ÇHS, kısa süre önce de Hindistan'ın en önemli havalimanı olan Mumbai (Bombay) Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı'nda yer hizmetleri verme hakkı için açılan ihaleyi kazanmış ve Çelebi'nin çoğunluk hissesini elinde bulundurduğu ÇHS/Nas India konsorsiyumu, ihalede en iyi teklifi vererek, Bombay Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı'nda 10 yıl süre ile yer hizmetleri verme hakkına sahip olmuştu. 2007 yılında 201.000 uçak hareketine ve 22.300.000 yolcuya hizmet veren, yıllık toplam 500.000 ton kargo trafiğine sahne olan Bombay Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı, son 6 yıldır gösterdiği %10'un üzerindeki istikrarlı büyümesi ile de dikkat çekmektedir.


15 yıl önce