|

Cemaat'ten İngilizce olimpiyatları

Türkçe sevdalısı oldukları iddiasıyla her yıl 'Türkçe Olimpiyatları' düzenleyen cemaat, Paralel yapıya yönelik başlatılan operasyonlar sırasında imdat çağrılarını büyük oranda İngilizce yapmayı tercih etti. Gözaltı sürecini şova dönüştüren ve kumpas iddialarını örtbas etmeye çalışan cemaatin kirli oyunları gözden kaçmadı.

Yeni Şafak
12:41 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 10:54 - 16/12/2014 Salı
Diğer

Türkiye, hafta sonu kumpas iddiaları kapsamında Paralel yapıya yönelik operasyonla uyandı. Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizilerinin yapımcı ve senaristlerinin yanı sıra, Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da polis tarafından gözaltına alınarak ifade için emniyete götürüldü.


TÜRKÇE OLİMPİYATLARIYLA ÖVÜNÜYORLAR

Yurtdışındaki Türk okulları ve her yıl düzenlenen Türkçe olimpiyatlarıyla "Tüm dünyaya Türkçe öğretiyoruz" iddiasında olan cemaat, yabancı ortaklarından destek bulabilmek için imdat mesajlarını İngilizce dövizlerle verdi. Cemaat önceden hazırladıkları İngilizce ve Türkçe pankartlarla dünyaya "yardım" çağrısında bulundu.


YARDIM ÇAĞRISI ANINDA YANIT BULDU

Cemaatin yardım çağrısı, pazar günü olmasına rağmen Avrupa ve Amerika'da anında yankı buldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünden, Avrupa Parlamentosu yöneticilerine kadar birçok politikacı cemaate yönelik operasyon sonrası açıklama üstüne açıklama yaptı.

#cemaat operasyon
#paralel yapı
#cemaat gözaltı
9 yıl önce