|

Cemal Kaşıkçı için temizlikçi testere getirdiği iddia edildi

New York Times gazetesinin iddiasına göre, Türkiye’ye gelen 15 kişilik ekipten birinin otopsi uzmanı olduğunu, Cemal Kaşıkçı'nın cesedini getirdiği özel testere ile parçalara ayırdığı belirtildi.

Yeni Şafak
08:29 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:36 - 11/10/2018 Perşembe
Diğer
Cemal Kaşıkçı olayında yeni iddialar ortaya atıldı
Cemal Kaşıkçı olayında yeni iddialar ortaya atıldı

ABD’li New York Times (NYT) gazetesi, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili yeni iddialara yer verdi. Buna göre Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye gelen 15 kişilik ekipte, ülkenin adli tıp kurumunun başında olan Dr. Salah Muhammed Al Tubaigy de vardı. Ekibin Kaşıkçı cinayeti için özel bir de testere getirdiği ileri sürüldü.

Özel testere ile parçalara ayırdılar iddiası

New York Times’a (NYT) konuşan Türk yetkililere göre, Cemal Kaşıkçı 2 saat içinde, hızlı ve karmaşık bir operasyonla öldürüldü. Buna göre Suudi ajanlar, Kaşıkçı’nın cesedini bu cinayet için getirdikleri testereyle kestiler.

NYT’ye konuşan kaynaklar, Kaşıkçı’nın konsolosluk binasında olduğu ve kayıplara karıştığı gün, aynı saatlerde özel uçakla Türkiye’ye gelen 15 kişilik ekipten birinin otopsi uzmanı olduğunu, cesedi parçalara ayırdığı tahmin ediyor. Bir diğer kaynak, Türk istihbaratının elinde Suudilerin cinayeti kanıtlamak için çektiği görüntülerin de bulunduğunu öne sürdü. NYT, Türk basını tarafından kaleme alınan ve Kaşıkçı’nın öldürülmek yerine kaçırıldığı, operasyonda başka ülkelerin istihbarat servislerinin de rol aldığı yönündeki iddialara da yer verdi.

#Cemal Kaşıkçı
#ABD
#testere
#Suudi Arabistan
6 yıl önce