|

CHP diğer partilerin vekillerini de belirlemek istiyor: Makul ve ılımlı olsun

Yaklaşan 2023 seçimleri ana muhalefet CHP’de ittifak senaryoları ile liste hesaplarını başlattı. Buna göre, CHP listesinden gösterilecek diğer parti ya da partilerden milletvekili adaylarının, ‘6’lı masayı benimsemiş olması gerektiği’ belirtiliyor.

Mehmet Güney
04:00 - 23/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 02:13 - 23/11/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
​Yaklaşan 2023 seçimleri ana muhalefet CHP’de ittifak senaryoları ile liste hesaplarını başlattı.
​Yaklaşan 2023 seçimleri ana muhalefet CHP’de ittifak senaryoları ile liste hesaplarını başlattı.

Yaklaşan 2023 seçimleri ana muhalefet CHP’de ittifak senaryoları ile liste hesaplarını başlattı. İç hesapların yanı sıra seçimlerde sağ partilerle yapılacak iş birliklerine ilişkin beklentiler de CHP’li milletvekilleri arasında kulislere yansıyor.

MAKUL VE ILIMLI OLMALI

Buna göre, CHP listesinden gösterilecek diğer parti ya da partilerden milletvekili adaylarının, ‘6’lı masayı benimsemiş olması gerektiği’ belirtiliyor. Bunun yanı sıra bu isimlerin CHP tabanı ve seçmen kitlesine de uygun olması, makul ve ılımlı özellikleri bulunması gerektiği ifade ediliyor.

DAHA ÖNCE 2 ADAYI MECLİS’E TAŞIDI

CHP, 2018 seçimlerinde yapılan iş birliği sonucu Saadet Partisi’nden (SP) 2 ismi Meclis’e taşımıştı. İstanbul Milletvekili seçilen Cihangir İslam geçen yıl SP’den istifa ederek CHP’ye katılırken Konya Milletvekili seçilen Abdulkadir Karaduman ise halen SP’yi Meclis’te temsil ediyor.

Üyelere istifa şartı

CHP’de milletvekili adayı olacak il ve ilçe yönetim kurulu üyelerine istifa şartı getirildi. Üyelerin 5 Aralık-26 Aralık tarihleri arasında görevlerinden istifa etmesi istendi. Öte yandan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 23-26 Kasım’daki Almanya programının aralık ayına ertelendiği belirtildi.

#CHP
#Altılı Masa
#SP
1 yıl önce