|

CHP Sivas'taki parti binasının kirasını ödemediği için mahkemelik

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde sahibi olduğu binayı CHP'ye kiraya veren B.K, partinin bir yıldır kirasını ödemediğini söyleyerek konuyu yargıya taşıyacağını söyledi. Eski CHP Akıncılar ilçe başkanı Hüseyin Çiçek de parti yönetiminin kira borcunu kendisine yüklemeye çalıştığını belirtti.

15:51 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 16:09 - 11/03/2021 Perşembe
IHA
Eski CHP Akıncılar İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek
Eski CHP Akıncılar İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek

Binasını Sivas’ın Akıncılar ilçesinde CHP'ye parti binası olarak kullanılması için kiraya veren bir kişi yaklaşık 1 yıldır tahsil edemediği kira ücreti nedeniyle yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

Bina sahibi B.K, 8 bin liralık alacağı için CHP Genel Merkezine ihtarname gönderdi. Parasının ödenmemesi halinde partiyi icraya verecek.

Öte yandan eski CHP Akıncılar İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek, ödenmeyen kira dolayısı ile kendisinin de mağdur edilmek istendiğini söyledi.

“Kirayı bana yıktılar”

Çiçek, partiden istifa etmesine rağmen partinin kira borcunu kendine yüklemek istediğini belirtip, “Biz bu binada yaklaşık 21 yıldır aynı ikamette durmaktayız ve bunlarla ilgili geçtiğimiz günlerde ben istifamı verdikten sonra bizim ilçe teşkilat binamızın kirasını ödemediler.


Hatta 'Bizim Akıncı’lar da böyle bir yerimiz yok, temsilcimiz yok" şeklinde noter kanalıyla ihtar çektiler. 21 yıldır ikamet aynı yerde. CHP tarafından ödeme yapıldığına dair dekontlar mevcuttur. Ayrıca Akıncılar maliyesinde vergi numarası mevcuttur. Kira sözleşmeleri mevcuttur.

Bunlara rağmen bizim böyle bir yerimiz ve temsilcimiz yok denilmiştir. Mal sahibi, kirayı bizden istemektedir. Parti bu kirayı bana yıkmak istiyor. Şu anda mal sahibi kirayı bizden istemektedir” dedi.


#chp
#akıncılar
#parti binası
#kira
3 yıl önce