|

CHP'li Sezgin Tanrıkulu kürsüye ruloyla geldi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de konuşma yapmak üzere, şimdiye kadar verdiği kanun tekliflerinden hazırladığı ruloyu oturduğu yerden kürsüye kadar açarak geldi, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bu yapılan hiç yakışmıyor. Burası müsamere salonu değil" diye tepki gösterdi.

Yeni Şafak
22:27 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 22:30 - 25/07/2017 Salı
AA
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan iç tüzük protestosu
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan iç tüzük protestosu

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonun; HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliklerinin düşürülmesi yönündeki raporları gündemin ön sıralarına alındı.

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için grup önerisini, Genel Kurul gündemine getirdi.

Kabul edilen öneriye göre, TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonun; HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliklerinin düşürülmesi yönündeki raporları gündemin birinci ve ikinci sırasına alındı.

Genel Kurulda ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi de görüşüldü.

Tanrıkulu, konuşma yapmak üzere, şimdiye kadar verdiği kanun tekliflerinden hazırladığı ruloyu oturduğu yerden kürsüye kadar açarak geldi.

"Burası müsamere salonu değil"

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bu yapılan hiç yakışmıyor. Burası müsamere salonu değil. Burası ciddiyetin muhafaza edileceği bir yer." dedi. Aydın, daha sonra birleşime ara verdi. SezginTanrıkulu, verilen arada söz konusu ruloyu kürsünün etrafına sardı.

#Sezgin Tanrıkulu
#CHP
#TBMM
7 yıl önce