|

CHP'nin ağır topundan veryansın: Türkiye'de ana muhalefet sorunu var

CHP'li eski milletvekili ve parti üyesi Şahin Mengü, HDP ile yakınlaşan parti yönetimine sert sözlerle yüklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben dostlarımla iktidara geleceğim" ifadelerini eleştiren Mengü, "Bu 'Benim söylemlerim yetmiyor, ben başkalarıyla iktidara geleceğim' demek. Benzer söylemler devam ederse ana muhalefeti kaybedeceğiz. Türkiye'de ana muhalefet sorunu var." dedi.

14:51 - 12/02/2021 Cuma
Güncelleme: 15:09 - 12/02/2021 Cuma
DHA
CHP eski milletvekili ve parti üyesi Şahin Mengü.
CHP eski milletvekili ve parti üyesi Şahin Mengü.

CHP'li Mengü, partide son dönemde yaşanan gelişmeler ve diğer partilerle gerçekleşen yakınlaşmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mengü, CHP'nin en büyük çıkmazının kendi temel değerlerinden uzaklaşmış olmaya başlaması olduğunu söyleyerek,
"Bu temel değerlerden uzaklaşmış olmaya başlamasından kastım CHP'nin kuruluş felsefesinden kopmaya başlamış olmasıdır."
dedi.

Mengü'den Kılıçdaroğlu'na: Bu çok yanlış bir laf

Partinin kuruluş ayarlarına dönmesi durumuna tek başına iktidar olacağını iddia eden Mengü,
"Zaten CHP'nin de tek başına iktidar olmayı kendisine hedef olarak koyması gerekir. Yani bana göre 'Dostlarımızla iktidara geleceğiz' lafı çok yanlış bir laf.
Siz, bunu dediğiniz zaman aslında 'Benim söylemlerim yetmiyor, ben başkalarıyla iktidara geleceğim' diyorsunuz; ondan dolayı bu yanlış bir söylem."
ifadelerini kullandı.

"Ana muhalefeti de kaybederiz"

  • Mengü, Türkiye’de bir ana muhalefet sorunu olduğunu ifade ederek, "Kararsız oylar anormal bir artış gösteriyor. Bu kitlenin oylarının nereye kaçacağını bilemiyoruz. Bu CHP açısından şöyle bir tehlike ki; eğer bu kopuş daha çok AK Parti’ye oy veren bizim 'Merkez Sağ' dediğimiz kitleden ise bunların gideceği yer de o zaman İYİ Parti olur. İYİ Parti ana muhalefet olur. Biz ana muhalefeti kaybederiz. Eğer biz doğru söylemlerde bulunamazsak hala yanlış söylemlerde ısrar edersek insanlar siyasi tercihlerini var olan bir demokratik partiye yapacaklardır" diye konuştu.

#şahin mengü
#chp
#kemal kılıçdaroğlu
#yönetim
#ana muhalefet
#HDP
3 yıl önce