|

CHP’nin vaadi İHL’leri kapatmak

İmam hatiplerin orta kısımlarının toplumsal talep üzerine açıldığını belirten Bakan Avcı, CHP’nin, 28 Şubat sürecinde olduğu gibi İHL’lerin orta kısmını kapatmayı vaat ettiğini söyledi. Avcı, “CHP’nin seçim vaadine göre İHL’lerin 10’da 9’unun kapatılması gerekiyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:43 - 12/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlıkta düzenlediği sohbet toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Avcı, CHP'nin seçim vaadinde yer alan eğitim sistemiyle ilgili bir soru üzerine toplumsal talep de göz önüne alınarak, imam hatiplerin ortaokul kısımlarının da açıldığını hatırlattı. Avcı, “Siz 8 yıllık kesintisiz, 'blok' eğitim yaptığınız zaman 28 Şubat'taki 8 yıllık kesintisiz eğitimin tekrarıdır” ifadesini kullandı.



YA KASIT YA CEHALET


CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin, “İhtiyaçtan fazla imam hatip okulu varsa mesleki eğitim okullarına dönüştüreceğiz” açıklamasını hatırlatan Bakan Avcı, “Bu durumda mevcut imam hatiplerin 4'te 3'ünün kapatılması mı gerekiyor” sorusuna karşılık Avcı, şunları söyledi: “10'da 9'unun kapatılması gerekiyor. İhtiyaca göre' lafı, kastın veya cehaletin boyutunu gösteren bir şey. 'Kasıtsa' ona diyecek bir şey yok. Ama 'cehaletse' şunu bir kez daha söylemek de fayda var. İmam hatip okulları münhasıran, sadece ve sadece 'imam' veya 'hatip' yetiştiren okullar değildir. Veliler de çocuklarını bu okullara 'imam', 'hatip', 'vaize' olsun diye göndermiyorlar.”



AKLINI VER RAHAT UYUYAYIM


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “atanmayan öğretmen kalmayacak” vaadiyle ilgili Avcı, şunları söyledi: “Hani demiş ya, 'Allah'ım şu adamın aklını bana ver de, bir gece rahat uyayım' diye. Nasıl atayacaksın 300 bin, 500 bin öğretmeni? 200 bin eğitim fakültesinde okuyan öğrenci var. 300 bin bekleyen mezun var. Neden atıyorsun, bedava maaş ver. Hani veriyorsun ya herkese, onlara da ver.”



Türk-Katar Üniversitesi


Bakan Avcı, Suriyeli mülteci çocuklarına verilen eğitime ilişkin bir soru üzerine, kamplarda belediyelerin ve STK'ların açtığı okullarda, haftada 5 saat Türkçe dersi okutulduğunu dile getirdi. 'Türk öğrenciler dururken, Suriyeliler eğitim alıyor' iddialarını kesin bir dille yalanlayan Avcı, "Hayır, Suriyeliler için bilahare kontenjan oluşturuluyor” dedi. Avcı, Gaziantep'te öncelikli olarak Suriyeli öğrencilerin okuyacağı Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi kurulacağını da kaydetti.






#İmam hatipler
#chp
#nabi avcı
9 yıl önce