|

Çinli Chery'nin Türkiye yatırımı son aşamada

Çin otomotiv şirketi Chery'nin başkanı Yin Tongya ve yönetim ekibi, İstanbul, Adapazarı, Bursa ve Kırklareli'de incelemelerde bulundu

İstanbul
00:00 - 15/09/2008 Pazartesi
Güncelleme: 03:19 - 15/09/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Çinli Chery'nin Türkiye yatırımı son aşamada
Çinli Chery'nin Türkiye yatırımı son aşamada

Çin otomotiv şirketi Chery'nin Türkiye'ye ilişkin yatırım planında sona geliniyor. Chery Başkanı Yin Tongyao ve Başkan Yardımcısı Zhou Biren, Adapazarı, Bursa ve Kırklareli'de incelemelerde bulundu. Bu iller veya başka bir ilde yatırım kararının verilmesi durumunda Chery'nin iki modeli Türkiye'de üretilecek. Chery'nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Murat Mermer'in verdiği bilgiye göre, Chery Başkanı Yin Tongyao, Başkanı Yardımcısı Zhou Biren, Mermerler Otomotiv ile birlikte yaptıkları Avrupa Yedek Parça Lojistik Merkezi'ni denetlemek üzere İstanbul'a geldi. Tongyao, Chery'nin planının, Mermerler'in yapacağı ön fizibilite çalışması sonrası karara bağlanacağını, Türkiye'de fazla talep gören 2 modelin üretilebileceğini kaydetti.

TÜRK MARKASI OLACAĞIZ

Chery Başkanı Tangyao, Türkiye ziyareti sırasında “Türkiye'ye ucuz olmak için değil, Türk markası olmak için geldik” yorumunu yaptı. Chery Başkanı Tongyao'nun ziyareti hakkında bilgi veren Murat Mermer, Mermerler Otomotiv'in 11 kişilik bir inceleme ekibi tarafından Türkiye'ye ilişkin hazırladığı rapor sonrasında Başkanı Tongyao'nun raporda anlatılanları yerinde görmek istediğini söyledi. Son dönemde otomotiv sanayinde üretimde yaşanan daralmaya rağmen Chery'nin yatırım kararından vazgeçmediğini ifade eden Mermer, Türkiye gibi bir pazarın potansiyeline inandıklarını ve bu yüzden devam edeceklerini söyledi.


Girilen yoldan artık dönüş yok

Chery'nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Murat Mermer, Chery'nin Türkiye ile ilgili planında belli bir noktaya gelindiğini bildirerek, bu yatırımın sahiplenilmesi gerektiğinin altını çizdi. Chery'nin Türkiye'de satılan ve talep gören 2 modelinin üretiminin konuşulduğunu belirten Mermer şunları kaydetti: “Daha fazlasını da yapabiliriz. Şu an ince hesap noktasındayız. Bu yola çıkıldı ve dönüş yok. Destek bekliyoruz.” Mermer, yatırım planlanan şehirlerden büyük ilgi gördüklerini, inceleme yaptıkları illerin dışında Tekirdağ ve Aydın'dan davet aldıklarını, bu illerin yöneticileriyle görüşeceklerini söyledi. Murat Mermer, Chery'nin Nisan'dan bu yana 2 binin üzerinde otomobil sattığını, bu yıl sonu hedeflerinin 5 bin adedi geçmek olduğunu bildirdi.



16 yıl önce