|

Çinli firmaları İrlanda'ya teşvik edecek

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping, İrlanda'da yatırım için Çinli firmaları teşvik edecek

Aa
00:00 - 20/02/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:59 - 20/02/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Çinli firmaları İrlanda'ya teşvik edecek
Çinli firmaları İrlanda'ya teşvik edecek

Türkiye'den önce İrlanda'yı ziyaret eden Çin Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping, İrlanda'da yatırımda bulunmaları için Çinli firmaları teşvik edeceklerini söyledi.

İrlanda'ya 150 kişilik kalabalık bir işadamı heyetiyle 3 günlük ziyarette bulunan Şi, ziyaretinin son gününde Kilmainham'da katıldığı ticaret forumunda, Çinli ve İrlandalı yatırımcılara karşılıklı iş imkanlarını geliştirme çağrısında bulundu.

Şi Cinping, ülkesinin şu anda İrlanda'nın Asya'daki en büyük ticaret ortağı olduğunu vurguladı.

İrlanda Başbakanı Enda Kenny de, İrlanda ve Çin'den 350'yi aşkın işadamının katıldığı forumda, iki ülkenin özellikle gıda, tarım ve ileri teknoloji alanlarında daha yakın işbirliğinde bulunabileceği mesajını verdi.

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Şi, iki ülke arasında yatırım, ticaret ve eğitim alanlarında anlaşmaların da imzalandığı ziyaretini tamamlayarak, Türkiye'ye gitmek üzere İrlanda'dan ayrıldı.

Ülkesinin uluslararası alandaki güvenilirliğini yeniden kazanabilmesine ve yabancı yatırımların artırılmasına çalışan İrlanda Başkanı Enda Kenny gelecek ay Çin'i ziyaret edecek.

Başbakan Kenny, beraberinde bazı bakanlarla iki hafta önce de ABD'ye giderek, buradaki işadamlarıyla bir dizi görüşmede bulunmuştu.


12 yıl önce