|

Çip teknolojisinde Türkiye çok ileride

Mastercard Chip Grubu Başkanı: Bir çok bankacı, çipin sadakat programlarına nasıl uygulandığını öğrenmek için Türk bankalarını ziyaret ediyor

Aa
00:00 - 11/05/2007 Cuma
Güncelleme: 01:06 - 11/05/2007 Cuma
Yeni Şafak
Çip teknolojisinde Türkiye çok ileride
Çip teknolojisinde Türkiye çok ileride

MasterCard Worldwide Global Chip Grubu Başkanı Toni Merschen, Türkiye'nin, çip teknolojisi konusunda Avrupa'nın çok ilerisinde olduğunu vurgularken, dünyada birçok bankacının çipin sadakat programlarına nasıl uygulandığını öğrenmek için Türk bankalarını ziyaret etmeye başladığını bildirdi. Merschen, dünyada kartlı ödeme sistemlerinin çip teknolojisine geçtiğini ifade ederek, şu anda 250 milyondan fazla EMV teknolojili çip kartı bulunduğunu, EMV teknolojisinin Avrupa'da çok ilerlediğini ve Avrupa'daki kartların yüzde 50'sinin EMV teknolojisine geçtiği söyledi. 2010 yılı itibarıyla Avrupa'daki tüm kartların EMV teknolojisine sahip çip kartı olması gerektiğini hatırlatan Merschen, çip teknolojisinde kartların, kişilerin ve alışveriş güvenliğinin ön planda olduğunu, Türkiye'nin ise bunu çok farklı ortamlara taşıyıp çip teknolojisi ile kişilere yönelik hizmetler de sunduğunu anlattı.

Merschen, chip & PIN alt yapısının İspanya, İtalya ve Almanya'da henüz emekleme döneminde olduğunu, "dünyada ne oluyor, çip teknolojilerinde ne oluyor" dediğinde herkesin Türkiye'den bahsettiği söyledi. Merschen, "Birçok çalışanımız Türkiye'ye gelip çip nasıl çalışıyor, nasıl gelişiyor bunları öğrenip diğer bankalarla paylaşıyor” dedi. MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece de "ilk"leri Türkiye'de yapma ve örnek gösterilmenin çok sevindirici olduğunu ifade etti.

17 yıl önce