|

Çocuğuma domuz eti yediriyorlar

Ayfer Mallı
00:00 - 4/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:38 - 3/03/2013 Pazar
Yeni Şafak
Çocuğuma domuz eti yediriyorlar
Çocuğuma domuz eti yediriyorlar

Yurtdışında yaşayan ve ailesinden alınan çocuklara ile ilgili dramlara yeniler ekleniyor. Hollanda Rotterdam'da yaşayan Sivaslı Zerdişan İyin'in üç kız çocuğu kendisinden alınırken acılı anne 'Çocuklarıma domuz eti yediriyorlar' diyerek adeta isyan etti. Mektubu okuyan Bozdağ, Zerdişan İyin'le ile irtibat kurdu. Yurtdışı Türkler Başkanlığı'ndan bir heyet Hollanda'ya giderek inceleme ve temaslarda bulunacak.

KUCAĞINA ALDI DİYE

Sivaslı olan Zerdişan İyin, 'En küçük kızımı kucağıma almışım, onun için elimden aldılar. Kucağa almak Türk adetiymiş. Hollanda'da olmazmış. Üç kızımı birden elimden alıp çocuk yuvasına verdiler' dedi.

HIRİSTİYANLIK AŞILIYORLAR

Mektubunda çocuklarına kötü davranıldığına dikkat çeken İyin, 'Çocuklarıma onun bunun eskilerini giydiriyorlar. Benden soğutuyorlar, domuz eti yediriyorlar, benim çocuklarım Müslüman lakin Hıristiyanlık aşılıyorlar. Çocuklarımın dinini değiştirmelerinden endişe ediyorum. Çocuklarımın dünyalarını berbat ettikleri gibi ahiretlerini berbat edecekler. Şimdi de küçük kızın yurdunu ayırmışlar. Başka yurda göndermişler. Gidiyorum, ağlıyorum göstermiyorlar' dedi.

Çocuklarımı alırsam Türkiye'ye döneceğim

'Çocuklarımı alsam daha burada durmam. Hemen Türkiye'ye döneceğim. Hayatı zehir ettiler. Yuvadaki çocukları başka ailelere verdiklerini duydum. Benim çocuğumu kimseye vermesinler yardım edin. Hıristiyan ailelere çocuklarımızı verip Hıristiyan yapıyorlar. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ Hollanda'ya gelecekmiş. Çocuklarımı geri alması için ayaklarına bile kapanırım.'

11 yıl önce